preskoči na sadržaj
Vijesti

VEČER MATEMATIKE 2020 – virtualna izložba

Tijekom rujna su učenici 4.razreda gimnazije na izbornoj nastavi iz Matematike odradili projekt pod nazivom „Matematika i sport“. Iako postoji mnoštvo poveznica između matematike i sporta ovaj put je naglasak stavljen na motivaciju. Matematika zbog svoje zahtjevnosti i nužnosti redovitog rada nije preomiljen nastavni predmet što žalosti nastavnike. Vođena željom za promjenom krivih učeničkih stavova profesorica Jurina je i osmislila ovaj projekt.


Zadatak učenika bio je osvijestiti da isto kao i u sportu, u Matematici nema uspjeha bez rada, truda i upornosti. U tu svrhu su učenici istraživali izreke ili moto proslavljenih sportaša i trenera koje su osim u sportu primjenjive i kao motivacija u pristupu Matematici. Izreke su kreirali kao motivacijske plakate te planirali na hodnicima škole postaviti izložbu baš danas, 3. prosinca, na Večer matematike. Školski hodnici su pusti pa je izložba premještena u virtualni svijet, na našu stranicu. Uživajte, bilo bi nam drago kad biste pronašli svoj moto 🙂

Večer matematike projekt je Hrvatskog matematičkog društva koji naša Škola provodi u suradnji s njima već niz godina.

Pogledajte virtualnu izložbu...


Izvor: Anita Jurina

Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Iva Ipšin   datum: 3. 12. 2020.


Projekti


e-DnevnikPonude izleta

Finan. izvješća i dok.

Za maturante

Korisni linkovi
Za učenike i profesore


carnet
CARNET
17.09.2021. 15:21
CARNET webinari o e-Škole digitalnim sadržajima za učenje i poučavanje
Nastava je tek nedavno počela, a vaš raspored je već prilično gust? U potrazi ste za inspiracijom kako na jednostavan način iskoristiti već dostupne digitalne sadržaje u vlastitoj nastavi? Pozivamo ... The post CARNET webinari o e-Škole digitalnim sadržajima za učenje i poučavanje appeared first on CARNET .

17.09.2021. 12:04
INFO Najava radova – CARNET – promjena termina
Postovani, Obavjestavamo vas o promjeni termina najavljenih radova za Sibensko-kninsku zupaniju. Novi termin je pomaknut za dva dana te glasi: – 23.09.2021. od 07 do 08 sati – Sibensko-kninska zupanija ... The post INFO Najava radova – CARNET – promjena termina appeared first on CARNET .

preskoči na navigaciju