preskoči na sadržaj
Vijesti

VEČER MATEMATIKE 2020 – virtualna izložba

Tijekom rujna su učenici 4.razreda gimnazije na izbornoj nastavi iz Matematike odradili projekt pod nazivom „Matematika i sport“. Iako postoji mnoštvo poveznica između matematike i sporta ovaj put je naglasak stavljen na motivaciju. Matematika zbog svoje zahtjevnosti i nužnosti redovitog rada nije preomiljen nastavni predmet što žalosti nastavnike. Vođena željom za promjenom krivih učeničkih stavova profesorica Jurina je i osmislila ovaj projekt.


Zadatak učenika bio je osvijestiti da isto kao i u sportu, u Matematici nema uspjeha bez rada, truda i upornosti. U tu svrhu su učenici istraživali izreke ili moto proslavljenih sportaša i trenera koje su osim u sportu primjenjive i kao motivacija u pristupu Matematici. Izreke su kreirali kao motivacijske plakate te planirali na hodnicima škole postaviti izložbu baš danas, 3. prosinca, na Večer matematike. Školski hodnici su pusti pa je izložba premještena u virtualni svijet, na našu stranicu. Uživajte, bilo bi nam drago kad biste pronašli svoj moto 🙂

Večer matematike projekt je Hrvatskog matematičkog društva koji naša Škola provodi u suradnji s njima već niz godina.

Pogledajte virtualnu izložbu...


Izvor: Anita Jurina

Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Iva Ipšin   datum: 3. 12. 2020.


Projekti


e-DnevnikPonude izleta

Finan. izvješća i dok.

Za maturante

Korisni linkovi
Za učenike i profesore


carnet
CARNET
06.05.2021. 15:52
Prethodno savjetovanje – Nabava mrežne opreme za okosnicu CARNET mreže
Hrvatska akademska i istraživačka mreža-CARNET objavila je prethodno savjetovanje sa zainteresiranim gospodarskim subjektima za nabavu aktivne mrežne opreme za nadogradnju okosnice CARNET mreže u sklopu projekta “e-Škole: Cjelovita informatizacija procesa ... The post Prethodno savjetovanje – Nabava mrežne opreme za okosnicu CARNET mreže appeared first on CARNET .

05.05.2021. 18:02
INFO Najava radova na mreznoj infrastrukturi davatelja usluge OiV – 6.05.2021
Postovani, U cetvrtak, 6. svibnja 2021., od 16:00 do 20:00 sati, odvijati ce se hitni radovi na mreznoj infrastrukturi davatelja usluge Odasiljaci i veze d.o.o.. Tijekom radova doci ce do ... The post INFO Najava radova na mreznoj infrastrukturi davatelja usluge OiV – 6.05.2021 appeared first on CARNET .

preskoči na navigaciju