preskoči na sadržaj
Vijesti

VEČER MATEMATIKE 2020 – virtualna izložba

Tijekom rujna su učenici 4.razreda gimnazije na izbornoj nastavi iz Matematike odradili projekt pod nazivom „Matematika i sport“. Iako postoji mnoštvo poveznica između matematike i sporta ovaj put je naglasak stavljen na motivaciju. Matematika zbog svoje zahtjevnosti i nužnosti redovitog rada nije preomiljen nastavni predmet što žalosti nastavnike. Vođena željom za promjenom krivih učeničkih stavova profesorica Jurina je i osmislila ovaj projekt.


Zadatak učenika bio je osvijestiti da isto kao i u sportu, u Matematici nema uspjeha bez rada, truda i upornosti. U tu svrhu su učenici istraživali izreke ili moto proslavljenih sportaša i trenera koje su osim u sportu primjenjive i kao motivacija u pristupu Matematici. Izreke su kreirali kao motivacijske plakate te planirali na hodnicima škole postaviti izložbu baš danas, 3. prosinca, na Večer matematike. Školski hodnici su pusti pa je izložba premještena u virtualni svijet, na našu stranicu. Uživajte, bilo bi nam drago kad biste pronašli svoj moto 🙂

Večer matematike projekt je Hrvatskog matematičkog društva koji naša Škola provodi u suradnji s njima već niz godina.

Pogledajte virtualnu izložbu...


Izvor: Anita Jurina

Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Iva Ipšin   datum: 3. 12. 2020.


Projekti


e-DnevnikPonude izleta

Finan. izvješća i dok.

Za maturante

Korisni linkovi
Za učenike i profesore


carnet
CARNET
25.01.2021. 20:02
HITNO Najava radova na podrucju Splitsko-dalamtinske zupanije – OIV – 27.01.2021.
Postovani, CARNET NOC je zaprimio obavijest o radovima na optickoj mrezi pruzatelja usluge Odasiljaci i veze d.o.o., koji ce se odvijati 27.01.2021. od 08:00 do 12:00 sati. Uslijed radova doci ... The post HITNO Najava radova na podrucju Splitsko-dalamtinske zupanije – OIV – 27.01.2021. appeared first on CARNET .

25.01.2021. 17:02
HITNO Radovi na elektricnom sustavu u cvoristu u Osijeku
Postovani, Zbog problema s napajanjem elektricnom energijom u nasem cvoristu u Osijeku, veceras 25. sijecnja 2021. oko 22 sata ce se vrstiti radovi na provjeri sustava za napajanje eleltricnom energijom. ... The post HITNO Radovi na elektricnom sustavu u cvoristu u Osijeku appeared first on CARNET .

preskoči na navigaciju