preskoči na sadržaj
Vijesti

Mjesec borbe protiv ovisnosti

Mjesec borbe protiv ovisnosti  u Republici Hrvatskoj obilježava se u razdoblju od 15. studenog do 15. prosinca. Svake godine u navedenom razdoblju obilježavanje se provodi s ciljem upozoravanja cjelokupne javnosti na problem zlouporabe svih oblika sredstava ovisnosti a osobito droga, te se time nastoji potaknuti sve subjekte u društvu na aktivnu borbu protiv ovisnosti i zlouporabe droga poduzimanjem zajedničkih aktivnosti za uspješno suprotstavljanje ovom ozbiljnom problemu današnjice.


Aktivnosti  vezane za prevenciju ovisnosti realizirane su na satovima razrednog odjela s ciljem da se učenici potaknu na kritičko promišljanje o rizičnim oblicima ponašanja u domeni ovisnosti, da unaprijede svoje socijalno-emocionalne kompetencije te tako doprinesu lakšem savladavanju izazova adolescencije kao i razvoju zdravog i odgovornog ponašanja.

U svim prvim razredima, učenici su imali priliku naučiti o ovisnostima kroz prezentaciju o štetnosti alkohola,  promotivni letak vezan za štetnost pušenja, te kroz kviz znanja o štetnom utjecaju alkohola i droga.

U nastavku donosimo materijale za roditelje ("Kako je biti roditelj adolescenta?", "Kako razgovarati s djecom o sredstvima ovisnosti?", "Možemo li biti ovisni o ponašanju?", "Kockanje_Za početak, dobro je znati...", "Prekomjerno korištenje interneta - Kada puno postaje previše?"), koje su izradile i Školi dostavile članice Stručnog tima Odgojnog savjetovališta Nastavno-kliničkog centra ERF-a.


Izvor: Ana Zoger

Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Iva Ipšin   datum: 21. 12. 2020.


Projekti


e-DnevnikPonude izleta

Finan. izvješća i dok.

Za maturante

Korisni linkovi
Za učenike i profesore


carnet
CARNET
06.05.2021. 15:52
Prethodno savjetovanje – Nabava mrežne opreme za okosnicu CARNET mreže
Hrvatska akademska i istraživačka mreža-CARNET objavila je prethodno savjetovanje sa zainteresiranim gospodarskim subjektima za nabavu aktivne mrežne opreme za nadogradnju okosnice CARNET mreže u sklopu projekta “e-Škole: Cjelovita informatizacija procesa ... The post Prethodno savjetovanje – Nabava mrežne opreme za okosnicu CARNET mreže appeared first on CARNET .

05.05.2021. 18:02
INFO Najava radova na mreznoj infrastrukturi davatelja usluge OiV – 6.05.2021
Postovani, U cetvrtak, 6. svibnja 2021., od 16:00 do 20:00 sati, odvijati ce se hitni radovi na mreznoj infrastrukturi davatelja usluge Odasiljaci i veze d.o.o.. Tijekom radova doci ce do ... The post INFO Najava radova na mreznoj infrastrukturi davatelja usluge OiV – 6.05.2021 appeared first on CARNET .

preskoči na navigaciju