preskoči na sadržaj
Vijesti

Mjesec borbe protiv ovisnosti

Mjesec borbe protiv ovisnosti  u Republici Hrvatskoj obilježava se u razdoblju od 15. studenog do 15. prosinca. Svake godine u navedenom razdoblju obilježavanje se provodi s ciljem upozoravanja cjelokupne javnosti na problem zlouporabe svih oblika sredstava ovisnosti a osobito droga, te se time nastoji potaknuti sve subjekte u društvu na aktivnu borbu protiv ovisnosti i zlouporabe droga poduzimanjem zajedničkih aktivnosti za uspješno suprotstavljanje ovom ozbiljnom problemu današnjice.


Aktivnosti  vezane za prevenciju ovisnosti realizirane su na satovima razrednog odjela s ciljem da se učenici potaknu na kritičko promišljanje o rizičnim oblicima ponašanja u domeni ovisnosti, da unaprijede svoje socijalno-emocionalne kompetencije te tako doprinesu lakšem savladavanju izazova adolescencije kao i razvoju zdravog i odgovornog ponašanja.

U svim prvim razredima, učenici su imali priliku naučiti o ovisnostima kroz prezentaciju o štetnosti alkohola,  promotivni letak vezan za štetnost pušenja, te kroz kviz znanja o štetnom utjecaju alkohola i droga.

U nastavku donosimo materijale za roditelje ("Kako je biti roditelj adolescenta?", "Kako razgovarati s djecom o sredstvima ovisnosti?", "Možemo li biti ovisni o ponašanju?", "Kockanje_Za početak, dobro je znati...", "Prekomjerno korištenje interneta - Kada puno postaje previše?"), koje su izradile i Školi dostavile članice Stručnog tima Odgojnog savjetovališta Nastavno-kliničkog centra ERF-a.


Izvor: Ana Zoger

Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Iva Ipšin   datum: 21. 12. 2020.


Projekti


e-DnevnikPonude izleta

Finan. izvješća i dok.

Za maturante

Korisni linkovi
Za učenike i profesore


carnet
CARNET
20.09.2021. 14:48
Projekt ATTEND na svečanom predstavljanju financijskih mehanizama EGP i Kraljevine Norveške
U organizaciji Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU u Splitu je danas održana konferencija svečanog predstavljanja Financijskih mehanizama Europskog gospodarskog prostora (EGP) i Kraljevine Norveške 2014.- 2021. u Republici Hrvatskoj ... The post Projekt ATTEND na svečanom predstavljanju financijskih mehanizama EGP i Kraljevine Norveške appeared first on CARNET .

17.09.2021. 15:21
CARNET webinari o e-Škole digitalnim sadržajima za učenje i poučavanje
Nastava je tek nedavno počela, a vaš raspored je već prilično gust? U potrazi ste za inspiracijom kako na jednostavan način iskoristiti već dostupne digitalne sadržaje u vlastitoj nastavi? Pozivamo ... The post CARNET webinari o e-Škole digitalnim sadržajima za učenje i poučavanje appeared first on CARNET .

preskoči na navigaciju