preskoči na sadržaj
Vijesti

Terenska nastava – Sipčina

Naši su učenici 1.c razreda (Izdvojena lokacija Križ), 14. Lipnja 2021., zajedno s profesoricom Nikolinom Kucelj Tkalčić posljednja dva sata ove nastavne godine proveli na terenskoj nastavi u Okešincu. Na području arheološkog nalazišta Sipčina mogli su vidjeti brojne ostatke zidina i kanala koji su nekoć krasili ovo naše područje. 


Predvođeni voditeljicom arheoloških istraživanja dr. sc. Leom Čataj i njezinim brojnim kolegama studentima koji tamo vrijedno istražuju i iskopavaju ostatke rimske ville rustice naši su učenici saznali i naučili mnoge podatke o znamenitostima ovog našega, mnogima dobro poznatog arheološkog nalazišta. Učenicima se jako svidio ovaj bliski susret s fascinantnom rimskom prošlošću i aktivno su sudjelovali u raspravi s voditeljicom i profesoricom. Ovo je jedna nova stara atrakcija koja će s vremenom sve više zaživjeti i trebamo biti ponosni na bogatstvo ovakvih povijesnih lokaliteta u našoj neposrednoj blizini.


Izvor: Nikolina Kucelj Tkalčić

Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Iva Ipšin   datum: 16. 6. 2021.


Projekti


e-DnevnikPonude izleta

Finan. izvješća i dok.

Za maturante

Korisni linkovi
Za učenike i profesore


carnet
CARNET
17.09.2021. 15:21
CARNET webinari o e-Škole digitalnim sadržajima za učenje i poučavanje
Nastava je tek nedavno počela, a vaš raspored je već prilično gust? U potrazi ste za inspiracijom kako na jednostavan način iskoristiti već dostupne digitalne sadržaje u vlastitoj nastavi? Pozivamo ... The post CARNET webinari o e-Škole digitalnim sadržajima za učenje i poučavanje appeared first on CARNET .

17.09.2021. 12:04
INFO Najava radova – CARNET – promjena termina
Postovani, Obavjestavamo vas o promjeni termina najavljenih radova za Sibensko-kninsku zupaniju. Novi termin je pomaknut za dva dana te glasi: – 23.09.2021. od 07 do 08 sati – Sibensko-kninska zupanija ... The post INFO Najava radova – CARNET – promjena termina appeared first on CARNET .

preskoči na navigaciju