preskoči na sadržaj
Vijesti

Nastava Aditivnih tehnologija u našoj školi obogaćena CAD programima SolidWorks i DraftSight

Aditivne tehnologije fakultativni je predmet koji će ove školske godine pohađati učenici zanimanja  tehničar za električne strojeve s primijenjenim računalstvom, industrijski mehaničari, elektromonteri i elektromehaničari naše škole. Cilj je potaknuti kod učenika zanimanje za aditivne tehnologije, 3D printanje i za rad u programima za crtanje 2D objekata i 3D modela. Nastavu Aditivnih tehnologija provodit će nastavnici kroz dva školska sata tjedno tijekom nastavne godine.

Zato je Škola pokrenula inicijativu za nabavku odgovarajućeg software-a. U suradnji s tvrtkom Strojotehnika d.o.o, koja je ujedno i dobavljač, kupljene su licence za programe SolidWorks  i DraftSight.


SOLIDWORKS Education Edition cjeloviti je CAD obrazovni paket, sastoji se od mnogo alata, nastavnih planova i programa te uključuje i interaktivne  sadržaje. SOLIDWORKS Education Edition sveobuhvatni je resurs za poučavanje 3D mehaničkog CAD-a, provjeru valjanosti dizajna i upravljanje podacima.

DraftSight Enterprise profesionalni je 2D CAD program koji omogućava izradu, ažuriranje te spremanje 2D crteža u DWG ili DXF formatu. DraftSight  je napredno 2D CAD rješenje sa snažnim alatima i funkcionalnostima za brzu i laku konstrukciju dizajna.

Programi SolidWorks  i DraftSight instalirani su na računala u dvjema računalnim učionicama u kojima će se odvijati nastava predmeta Aditivne tehnologije.

Učenici će imati priliku i mogućnosti usvojiti vještine korištenja profesionalnih CAD programa te na taj način jačati svoje kompetencije u području strojarstva i elektrotehnike što im ujedno otvara nove mogućnosti za buduća zaposlenja na suvremenim poslovima.


Izvor: Iva Ipšin

Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Iva Ipšin   datum: 1. 10. 2021.


Projekti


e-DnevnikPonude izleta

Finan. izvješća i dok.

Za maturante

Korisni linkovi
Za učenike i profesore


carnet
CARNET
08.12.2021. 17:03
INFO Najava radova (HEP) na sustavu za opskrbu elektricnom energijom CARNET cvorista Zadar – 10.12.2021
Postovani korisnici, U petak, 10.12.2021.g., u vremenu od 08:30 do 9:00 sati najavljeni su radovi na sustavu za opskrbu elektricnom energijom CARNET cvorista za Zadarsku zupaniju od strane HEP-a. CARNET ... The post INFO Najava radova (HEP) na sustavu za opskrbu elektricnom energijom CARNET cvorista Zadar – 10.12.2021 appeared first on CARNET .

03.12.2021. 16:41
Uspješno provedena NATO međunarodna kibernetička vježba – Cyber Coalition 2021
Najveća NATO vježba u području kibernetičke obrane ,,Cyber Coalition 2021" provedena je, u organizaciji Savezničkog zapovjedništva za transformacije (ACT), od 29. studenoga do 3. prosinca 2021. godine na više desetaka lokacija u zemljama ... The post Uspješno provedena NATO međunarodna kibernetička vježba – Cyber Coalition 2021 appeared first on CARNET .

preskoči na navigaciju