preskoči na sadržaj
Vijesti

AKTIVNOSTI ŠKOLSKOG VOLONTERSKOG KLUBA

Školsko volontiranje povezuje obrazovne institucije, organizacije civilnog društva i lokalnu zajednicu. Na taj se način stvara mreža dionika koji će biti predvodnici društvenih promjena u području volonterstva i održivog razvoja, a samim time i zdravog društva. Sudjelujući u različitim aktivnostima kojima doprinose dobrobiti drugih, volonteri izgrađuju samopoštovanje, unose radost i smisao u vlastiti život.


Od samog početka školske godine, naši su se volonteri s voditeljicom Školskog volonterskog kluba, socijalnom pedagoginjom Anom Zoger uključili u brojne akcije i aktivnosti.

U okviru projekta ''Prijatelji u igri i učenju'' Udruga Mali Princ je 30. rujna 2021. u Hotelu Sport organizirala radionicu za volontere „VOLIM VOLONTIRAT'' s ciljem poticanja stanovnika Ivanić-Grada na uključivanje u volonterske akcije. Naši su se učenici rado odazvali radionici, kao i brojnim drugim aktivnostima u organizaciji Udruge Mali princ, poput kreativnih, informatičkih radionica i radionica socijalnih vještina koje su se održavale tijekom rujna.

Osima navedenog, naši volonteri sudjelovali su i na 17. Bučijadi i 7. Festivalu igračaka koji su se održavali od 1. do 3. listopada 2021.g. u našem gradu.

Učenici su ukupno ostvarili 353 sata volontiranja, i na tome im od srca zahvaljujemo.

Veselimo se svim budućim akcijama, u školi i izvan nje!


Izvor: Ana Zoger

Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Iva Ipšin   datum: 12. 10. 2021.
preskoči na navigaciju