preskoči na sadržaj
Vijesti

#CodeWeek

Ove se godine Europski tjedan programiranja održavao od 9. do 24. listopada, a u našoj školi projekt se provodio u tjednu od 18. do 22. listopada kroz aktivnosti integrirane u nastavu Informatike i Računalstva nastavnice Ive Ipšin i Anite Jurine. Europski tjedan programiranja društvena je inicijativa kojom se potiče kreativnost, rješavanje problema i suradnja kroz programiranje i ostale zanimljive aktivnosti.


Cilj je pomoći mladim ljudima da svladaju osnove programiranja i računalnog razmišljanja. Škole i nastavnici bilo kojeg predmeta pozvani su sudjelovati u Europskom tjednu programiranja te ponuditi svojim učenicima mogućnost da istraže digitalnu kreativnost i programiranje.  Mogu se koristiti resursi različitih platforma, a u našoj su se školi koristili online tečajevi na code.org portalu. Jedan od tečajeva koji su učenici samostalno savladavali je Minecraft adventurer koji se sastoji od 14 razina (levela) u kojem za svaku razinu učenik dobiva upute kako riješiti određeni problem u avanturi Minecraft svijeta koristeći se osnovnim programskim koracima u blokovima. Kako učenik napreduje kroz tečaj, tako problemi postaju složeniji svakom novom razinom, u kojima se primjenjuju osnovne programske strukture grananja i ponavljanja. Nakon što uspješno savlada sve razine, učenik dobiva certifikat. Osim tečaja Minecraft adventurer, provodili su se slični tečajevi poput Labirinta (Classic Maze) i Flappy Game.

U aktivnostima je sudjelovalo pedesetak učenika prvih i drugih razreda naše škole. Nakon provedenih aktivnosti povratne informacije učenika bile su pozitivne te su učenici izrazili zadovoljstvo i pokazali interes za daljnji napredak i samostalni rad. Također, motivirajuće za njih je bilo to što su mogli pratiti vlastiti napredak, surađivati s drugima u rješavanju problema, ali i pratiti napredak drugih i na taj način razvijati natjecateljski duh.


Izvor: Iva Ipšin

Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Iva Ipšin   datum: 28. 10. 2021.


Projekti


e-DnevnikPonude izleta

Finan. izvješća i dok.

Za maturante

Korisni linkovi
Za učenike i profesore


carnet
CARNET
08.12.2021. 17:03
INFO Najava radova (HEP) na sustavu za opskrbu elektricnom energijom CARNET cvorista Zadar – 10.12.2021
Postovani korisnici, U petak, 10.12.2021.g., u vremenu od 08:30 do 9:00 sati najavljeni su radovi na sustavu za opskrbu elektricnom energijom CARNET cvorista za Zadarsku zupaniju od strane HEP-a. CARNET ... The post INFO Najava radova (HEP) na sustavu za opskrbu elektricnom energijom CARNET cvorista Zadar – 10.12.2021 appeared first on CARNET .

03.12.2021. 16:41
Uspješno provedena NATO međunarodna kibernetička vježba – Cyber Coalition 2021
Najveća NATO vježba u području kibernetičke obrane ,,Cyber Coalition 2021" provedena je, u organizaciji Savezničkog zapovjedništva za transformacije (ACT), od 29. studenoga do 3. prosinca 2021. godine na više desetaka lokacija u zemljama ... The post Uspješno provedena NATO međunarodna kibernetička vježba – Cyber Coalition 2021 appeared first on CARNET .

preskoči na navigaciju