preskoči na sadržaj
Vijesti

Radionica “Čitajmo kazalište”

Učenici 3.d razreda, usmjerenje ekonomist, 9. studenog 2021. sudjelovali su u radionici “Čitajmo kazalište” u prostoru Gradske knjižnice koju nam je omogućilo Kazalište Hotel Bulić pod vodstvom glumice i redateljice Senke Bulić.


Učenicima je bila predstavljena lumačka interpretacija tekstova i bili su uključeni u radionički program kojim ih se željelo upoznati s novim mogućnostima bavljenja tekstom. Radionički je program uključivao alate koji su značajni u stvaranju izražajnih sposobnosti te produbljenju razumijevanja teksta (osnovna znanja o kreaciji uloge kroz pripremu glasa, tjelesnu relaksaciju,  tehnike disanja, postizanje osjećaja za ritam).

Program je u skladu s preporukom iz Nacionalne strategije čitanja u kojoj je naglašena potreba za podrškom umjetničke scene u razvoju umjetničko edukacijskih projekata kojima je cilj omogućiti što većem  broju ljudi čitanje sa zadovoljstvom i razumijevanjem.

Naš 3.d aktivno se borio s tremom, nasmijali su se, šaputali su, vikali… Čitali su prozu i stihove… I što je najvažnije, svi su se pomalo pomaknuli iz vlastite zone komfora te napredovali. Bravo!


Izvor: Ivana Dite

Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Iva Ipšin   datum: 10. 11. 2021.
preskoči na navigaciju