preskoči na sadržaj
Vijesti

Projekt Šafran

Učenici naše škole 1.C, 2.C, 3.C i 4.C uz vodstvo profesorica Nikoline Kucelj Tkalčić i Dubravke Horvatić sudjeluju u Projektu Šafran. Zasadili smo 53 lukovice šafrana. Svaka lukovica simbolizira jednog učenika Izdvojene lokacije Križ.


Sudjelovanje u Projektu Šafran predstavlja opipljiv način za upoznavanje mladih ljudi s temom Holokausta i za podizanje svijesti o opasnostima rasizma i netolerantnosti. Mladi uče o važnosti uključenosti i poštovanja prema svim ljudima bez obzira na njihovu etničku pripadnost, invalidnost, seksualnu orijentaciju ili vjerska uvjerenja.

Žute šafrane sadimo u spomen na djecu koja su nastradala u Holokaustu. Na ovaj način ta djeca nisu zaboravljena te se njihove uspomene i priče prenose na buduće generacije. 

Učenici naše škole postali su  sudjelovanjem u Projektu Šafran ambasador Šafrana tako što dijele svoja iskustva o projektu te informiraju svoje prijatelje i obitelj o projektu.

Šafran cvate krajem siječnja ili početkom veljače, otprilike u vrijeme Međunarodnog dana sjećanja na Holokaust (27. siječnja). Nadamo se da će i naši do tada procvasti!


Izvor: Dubravka Horvatić, prof. mentor

Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Iva Ipšin   datum: 14. 11. 2021.
preskoči na navigaciju