preskoči na sadržaj
Vijesti

Večer matematike 2021 - Tjedan matematike u Švearu 29.11. - 3.12.

Netko je rekao da je Večer matematike za matematičare isto kao Valentinovo za zaljubljene 😊, večer kad matematika postaje zabavna s ciljem da i oni koji tako ne misle, promijene mišljenje. Švearovci su ove godine zbog nemogućnosti okupljanja većeg broja učenika odjednom, Večer matematike pretvorili u Tjedan matematike.


Profesorice Biljuš, Ipšin i Škrivanek provele su niz zanimljivih aktivnosti koje su same osmislile za svoje učenike i svima je naglasak bio na matematičkim igrama i radionicama (slaganje kocke od neobičnih oblika, tangrami, matematički memory, igra putovnica te radionica dešifriranja). Profesorica Banić napravila je zanimljiv kviz koji je osim nje s učenicima provela i profesorica Lešković.

Profesorica Jurina odradila je projektnu aktivnost „Math Memes“ koju je također sama osmislila. Njeni su učenici na nastavi Informatike i Računalstva izrađivali plakate kreirane od memova pronađenih na drušvenim mrežama i portalima. Cilj memova bio je osvijestiti neznanje o osnovama matematičkih zakonitosti. Učenici 3.a i 3.b razreda napisali su tekstove o tome zašto postoji najviše matematičkih memova. Sve radove izložili su u holu škole pa su se s temom mogli upoznati i ostali učenici.

Organizator Večeri matematike je Hrvatsko matematičko društvo koje se i ove godine pobrinulo za niz zanimljivih online predavanja i radionica u kojima su učenici i naši matematičari također sudjelovali.

Galerija slika...


Izvor: Anita Jurina

Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Iva Ipšin   datum: 13. 12. 2021.
preskoči na navigaciju