preskoči na sadržaj
Vijesti

Svečana sjednica Vijeća učenika i razgovor s gradonačelnikom Ivanić-Grada

Dana 17. prosinca održana je svečana sjednica Vijeća učenika na kojoj je gostovao gradonačelnik Ivanić-Grada, gospodin Javor Bojan Leš i njegov zamjenik, gospodin Tomislavom Cuvaj. Sjednica je održana u školi, odvojeno za učenike gimnazijske smjene i ekonomske smjene.


Razgovor i konzultacije s ciljanom skupinom, onom čiji život pokušavamo poboljšati, jednostavan je, logičan i nužan korak za dobrobit pojedinaca i zajednica.

Ovakav pristup najviše koristi mladima čije se potrebe adresiraju na uključiviji način, no donosi i brojne prednosti za donositelje odluka, političare i institucije koje na temelju prikupljenih mišljenja i identificiranih potreba mogu efikasnije ispunjavati svoje zadaće i ostvarivati ciljeve. Mladima ovakav konzultacijski proces omogućuje da se njihov glas uistinu čuje jer oni mogu najbolje objasniti što žele te koji su njihovi problemi i potrebe. Također, oni nam najbolje mogu ukazati na to gdje stvari “zapinju”, odnosno objasniti zašto neke mjere imaju ili nemaju smisla.

Učenicima se obratio gradonačelnik, gospodin Javor Bojan Leš i njegov zamjenik, gospodin Tomislav Cuvaj. Pozvali su učenike na razgovor o svim pitanjima koja su važna za život srednjoškolaca i zamolili ih da iznesu svoje prijedloge za unapređenje života mladih u Ivanić-Gradu. Učenike su potaknuli na aktivno sudjelovanje u formiranju gradskog proračuna na način da svojim idejama predlažu projekte i aktivnosti koje se u budućnosti mogu ostvariti. Pitanja i prijedloga je bilo mnogo te su gradonačelnik i njegov zamjenik iskazali interes za daljnjom suradnjom s učenicima u smislu ponovnih susreta, razgovora i dogovora.


Izvor: Ana Zoger

Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Iva Ipšin   datum: 22. 12. 2021.
preskoči na navigaciju