preskoči na sadržaj
Vijesti

SŠ Ivan Švear Ivanić Grad, u konkurenciji od više od 250 prijavljenih škola, odabrana za sudjelovanje u projektu „Škola budućnosti“!

Nova godina započela je fantastičnom viješću da je naša Škola, kao jedna od samo tri srednje škole iz Zagrebačke županije, odabrana za sudjelovanje u novoj sezoni projekta „Škola budućnosti“, ULAZ U SVIJET AI CHATBOTOVA, koji su pokrenule tvrtke STEMI i Infobip.


Cilj projekta jest učiniti hrvatski školski sustav svjetskim predvodnikom koji najmodernija znanja iz industrije donosi u školske programe umjetne inteligencije za osnovne i srednje škole. 

Povezivanjem hrvatskih škola s tehnološkom industrijom, kao primarnim ciljem projekta, učenjem direktno od STEMIJEVIH i Infobipovih inženjera, koji kroz videoprimjere prenose vlastita iskustva rada u vodećoj IT kompaniji, učenici će imati priliku upoznati tehnologiju na kojoj se bazira većina današnjih izuma te će moći pronaći inspiraciju da i oni budu predvodnici nove generacije izumitelja. Također, kroz seriju videopredavanja vrhunskih znanstvenika i stručnjaka iz industrije učenici će imati priliku razgovarati sa znanstvenicima i istraživačima te iz odgovora crpiti motivaciju za njihov znanstveni rad. 

Radujemo se prilici za sudjelovanje i stjecanje novih znanja i vještina!

Projekt su prijavile  i u našoj Školi će ga provoditi nastavnice Tijana Golak i Renata Škrivanek.

Izvori:    https://skolabuducnosti.stemi.education/


Izvor: Tijana Golak, prof.

Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Iva Ipšin   datum: 12. 1. 2022.
preskoči na navigaciju