preskoči na sadržaj
Vijesti

52. Dan planete Zemlje

Povodom obilježavanja Dana planeta Zemlje, u petak 22. travnja 2022., na Fakultetu političkih znanosti, u partnerstvu s Francuskim veleposlanstvom u Hrvatskoj i Udrugom Tatavaka, prvi put je na jednoj sastavnici sveučilišta u Hrvatskoj organiziran Dan edukacije o klimatskim promjenama.


U sklopu događanja za studente politologije i novinarstva organizirana je radionica „Klimatski kolaž“ koju su između ostalih vodili i naši učenici Roberta Novak i Nera Peršun (2.c) te Gloria Petrlić (3.c) s nastavnicima Sanjom Njari i Krešimirom Skupnjakom.

Nakon trosatne edukacije studentima su se obratili dekan Fakulteta političkih znanosti Andrija Henjak, predsjednica Udruge Tatavaka Ivana Kordić te zamjenik veleposlanika Republike Francuske Yannick Michel Andrianarahinjaka. Svi su pozvali na buđenje svijesti oko klimatske krize, ali i naglasili kako će u njihovom daljnjem radu nastaviti raditi na tome. Nakon njihovih obraćanja uslijedio je govor premijera Plenkovića čime je otvorio razgovor sa studentima o kriznoj situaciji u svijetu, klimatskim promjenama i pandemiji.

Zemlja je naš jedini dom i za nju smo svi odgovorni.


Izvor: Sanja Njari

Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Iva Ipšin   datum: 25. 4. 2022.
preskoči na navigaciju