preskoči na sadržaj
Vijesti

Projekt The Talk i mRAK

Ove godine ponovno smo se uključili u projekt The Talk  koji educira mlade o svim načinima zaštite spolnog zdravlja, ali i o biologiji našeg reproduktivnog sustava, njegovoj građi, zaštiti i planiranju potomstva. Svi prvi razredi sudjelovali su u online radionicama koje su trajale 1 školski sat, a provodili su je studenti medicine koji su za tu svrhu prošli posebnu edukaciju.


Podržavamo aktivnosti projekta The Talk jer se njima nadopunjuje provođenje zdravstvene edukacije, informiranje o prevenciji bolesti i očuvanju zdravlja među učenicima i mladima.

Više o projektu pročitajte na https://cromsic.hr/hr/projekti/scora-2hr/the-talk/

Projekt mRAK bavi se prevencijom najčešćih oblika tumora, s posebnim naglaskom na karcinome i bolesti uzrokovane HPV-om te promocijom cijepljenja protiv HPV-a.

U online radionice koje su trajale 1 školski sat, a provodili su ih studenti medicine koji su za tu svrhu prošli posebnu edukaciju, uključili smo sve učenike drugih i trećih razreda, ukupno 19 razrednih odjela.

Projekt mRAK provodi se u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo uz odobrenje Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske te uz podršku Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar.

Više o projektu pročitajte na https://cromsic.hr/hr/projekti/scoph-2hr/mrak/


Izvor: Ana Zoger

Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Iva Ipšin   datum: 2. 5. 2022.
preskoči na navigaciju