preskoči na sadržaj
Vijesti

Da je youtuber biti lako…

Učenici 1.b razreda opće gimnazije u okviru predmeta Informatike obilježili su 5. Dane medijske pismenosti obrađujući teme novih medija i društvenih mreža, s fokusom na YouTube i youtubere.


Tko su youtuberi? Tko su influenceri? Što je prikriveno oglašavanje? Sve su to pitanja na koja su učenici mogli dobiti odgovore kroz aktivnosti koje im je pripremila nastavnica Iva Ipšin kroz materijale dostupne na portalu https://www.medijskapismenost.hr/ . Nakon pogledanog prigodnog videopriloga učenici su ispunili radni listić Youtube planer u koji su napisali što po njihovom mišljenju čini uspješnog youtubera  i čime bi se oni sami bavili da imaju svoj YouTube kanal i kako bi ga iskoristili za neku dobru svrhu. Zatim su u radni listić Pro-contra YouTube naveli prednosti i mane praćenja youtubera.

Cilj provedenih aktivnosti bio je poticanje kritičkog mišljenja i stava prema novim trendovima i medijima te senzibiliziranje njihovog utjecaja na djecu i mlade. Učenici su sa zanimanjem sudjelovali u aktivnostima, a iz razgovora i njihovih odgovora u radnim listićima zaključuje se da su vrlo svjesni i pozitivnih i negativnih strana novih medija i koji utjecaj oni imaju na mlade.


Izvor: Iva Ipšin

Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Iva Ipšin   datum: 6. 5. 2022.
preskoči na navigaciju