preskoči na sadržaj
Vijesti

OBILJEŽAVANJE DANA EUROPE I EUROPSKE GODINE MLADIH

9. 5. je Dan Europe, a 2022. godina Europska godina mladih. Obilježili smo ih u našoj školi, a kako drukčije nego uz Erasmus+ projekt “PRAKSA bez granica”.  


Erasmus+ je EU-ov program kojim se podupiru obrazovanje, osposobljavanje, mladi i sport u Europi.

Danom Europe koji se održava 9. svibnja svake godine slave se mir i jedinstvo u Europi. Taj datum označava godišnjicu povijesne „Schumanove deklaracije” i smatra se začetkom današnje Europske unije.

U 2022. obilježavamo i Europsku godinu mladih - Europska godina mladih pruža brojne prilike za učenje, dijeljenje vizije i susrete s drugima te sudjelovanje u aktivnostima u cijeloj Europi.

Cijeli tjedan smo živjelu Europu - otvorili smo izložbu fotografija s mobilnosti naših učenika, predstavili službeni video i brošuru projekta, razmjenili iskustava i upoznali učenike i nastavnike naše škole s mogućnostima koje nam EU nudi kroz projekt Erasmus+.

Učenici koji su boravili na mobilnosti u Italiji u sklopu Erasmus+ projekta “PRAKSA bez granica” održali su radionice za učenike naše škole. Podijelile su svoja znanja i vještine stečene u Italiji, upoznali ih is projektom i podijelili svoja osobna iskustva s mobilnosti.

Na kraju događanja, održali smo prigodni domjenak za sve učenike i nastavnike koji su sudjelovali u prvom Erasmus+ projektu naše škole.

Galerija slika...


Izvor: Lidija Samac, voditeljica projekta

Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Iva Ipšin   datum: 11. 5. 2022.
preskoči na navigaciju