preskoči na sadržaj
Vijesti

BILO KUDA ŠVEAROVCI SVUDA

Prošle su srijede naftno-rudarski tehničari 2.n, 3.n i dijela 4.n u pratnji svojih nastavnika Nikole Kamenarića, Ozane Lucić Magdić i Anite Jurine terensku nastavu održali u Puli. 


Djelatnici platforme Labin koja je trenutno usidrena u Pulskom Uljaniku primili su ih s velikim veseljem te ih upoznali s radnim procesima, ali i životom na ovakvom zahtjevnom objektu. Naše djevojke i mladići su s velikim zanimanjem pratili izlaganja, impresionirani veličinom platforme, a sve nas je i razveselila činjenica da na platformi rade i ljudi iz naših krajeva kao i bivši švearovci.

Nakon ovog posjeta otišli smo u Nadzorno-upravljački centar za proizvodnju plina regije Sjeverni Jadran. Tvrtka Edison iz Italije i INA zajednički su osnovale kompaniju koja se naziva EDINA te u ovom centru u Puli zaposlenici provjeravaju parametre proizvodnje plina s nekoliko proizvodnih platformi cca 60 km od Pule. Ovom prilikom zahvaljujemo gospodinu Ribariću, Ivanićaninu, djelatniku EDINA-e koji nam je ovaj posjet omogućio. Tu smo sreli još jednog švearovca , gospodina Gorana Oreča koji već 35 godina radi u INA-i, od kojih je 23 godine odradio u Centralnoj plinskoj stanici Molve te 12 godina u EDINA-i. . Gospodin Oreč nam je održao predavanje o svom poslu te ispričao zanimljivost koja se dojmila svih naših učenika koji stanuju u Učeničkom domu Ivanić Grad. Završio je Srednju školu Ivan Švear 1987. godine te je bio u generaciji učenika koja se iz baraka u kojima su do tada učenici boravili preselila u novoizgrađeni Učenički dom Ivanić Grad.

Puni dojmova odmorili smo u predivnoj Premanturi, ručali, prošetali i kasno navečer stigli u Ivanić-Grad s mišlju da je ovakav tip nastave pravi užitak.


Izvor: Anita Jurina

Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Iva Ipšin   datum: 13. 5. 2022.
preskoči na navigaciju