preskoči na sadržaj
Vijesti

DANI OTVORENIH VRATA - IZDVOJENA LOKACIJA KRIŽ

19. i 20. svibnja u Srednjoj školi Ivan Švear - Izdvojena lokacija Križ održani su Dani otvorenih vrata za osmaše. Posjetile su nas osnovne škole iz Križa i Popovače, a naši su gimnazijalci u suradnji sa svojim predmetnim nastavnicima pripremili za njih prigodne sadržaje. 


Učenike su na početku pozdravile ravnateljica srednje škole Josipa Ilić, pedagoginja Doris Barišec, socijalna pedagoginja Ana Zoger i voditeljica izdvojene lokacije Nikolina Kucelj Tkalčić. 

Kriški su gimnazijalci za osmaše pripremili prezentaciju u kojoj su ih proveli kroz sve aktivnosti i projekte u kojima sudjeluju tijekom nastavne godine. Informirali su ih o prednostima koje škola nudi (jednosmjenska nastava, opremljenost učionica, mogućnost prehrane u osnovnoj školi, te od iduće godine stipendije i besplatni udžbenici za učenike 1. razreda). Pokazali su kako se kroz društvene igre mogu prenijeti znanja, a svoje umjetničke vještine i kreativnu stranu kroz uvježbane dijaloge i recitacije. STEMovci su znanja i vještine pokazali pokusima iz Fizike i Kemije, a ljubitelji sporta došli su na svoje kroz prezentaciju američkog nogometa. 

Na kraju su budući srednjoškolci mogli prelistati godišnjak koji ostaje maturantima kao uspona na srednjoškolske dane, a u tomboli izvučenim dobitnicima kao znak zahvale uručene su simbolične nagrade. Srednja škola Ivan Švear i naši gimnazijalci zahvaljuju školama na dolasku i nadamo se da će dio osmaša na jesen sjesti upravo u ove kriške klupe.


Izvor: Danijela Huljenić, prof.

Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Iva Ipšin   datum: 23. 5. 2022.
preskoči na navigaciju