preskoči na sadržaj
Vijesti

Samo jedna Zemlja

U subotu, 4. lipnja održala se dodjela Nacionalne nagrade za okoliš 2022. – Green Prix koju dodjeljuje Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja u partnerstvu s Greencajtom, Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom.


Svečanosti su nazočili i predstavnici naše škole, ravnateljica Josipa Ilić i nastavnici Sanja Njari i Krešimir Skupnjak. Projekt sadnje stabala i edukcije učenika o klimatskim promjenama prijavili smo u kategoriji Obrazovanje za klimatsku budućnost. Od 39 pristiglih prijava odlukom žirija nagradu je dobila Srednja škola „Ivo Padovan“ Blato za projekt postavljanja školske solarne elektrane i proizvodnje vlastite struje „Digital green“.

Nagrada GREENLIDER dodjeljuje se osobama koje svojim javnim djelovanjem potiču principe održivog i zelenog načina života. Ove godine odlukom publike pobjednik je Mario Romulić, hrvatski „wild life“ fotograf i vlasnik biodinamičkog imanja Čudesna šuma, a nagradu mu je uručio prošlogodišnji pobjednik, Dan Špicer.

Green prix je nagrada koja se dodjeljuje u šest kategorija u sklopu Greencajta, najvećeg regionalnog zelenog festivala koji se održavao od 3. do 5. lipnja na lokaciji stare Tvornice žarulja u Zagrebu.

Galerija slika...


Izvor: Sanja Njari

Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Iva Ipšin   datum: 7. 6. 2022.
preskoči na navigaciju