preskoči na sadržaj
Vijesti

Stručna praksa za nastavnike

Agencija za strukovno obrazovanje  i obrazovanje odraslih  i   Advantage Austria – Austrijski ured za vanjsku trgovinu,  uz pomoć projektnih partnera – Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske obrtničke komore, Njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore, Švicarskoga veleposlanstva i Zaklade Znanje na djelu – organizirali su drugi ciklus prakse za nastavnike strukovnih škola.


Glavni cilj cjelokupne inicijative bio je izgradnja bolje suradnje i kooperacije između poduzetništva i strukovnog obrazovanja.

Ove godine bili su na praksi naši nastavnici Nikola Kamenarić, prof.; mr.sc. Jadranka Dorešić, dipl. oec i Siniša Vodopija, dipl. oec i prof. geog.

Profesor Nikola Kamenarić posjetio je INU i Laboratorij istraživanja i proizvodnje nafte i plina jer se iz prve ruke, od vrhunskih stručnjaka, može saznati puno informacija o metodama, uređajima i procesima kojima se ispituju stijene i fluidi.  Smatra da će mu upravo ova znanja, a i kontakti koje je ostvario, pomoći u ostvarivanju kvalitetnije nastave, te boljoj pripremi učenika za potencijalno radno mjesto.

Profesorica Jadranka Dorešić bila je u Bipi u Ivanić-Gradu, profesor Siniša Vodopija bio je u Intersparu u Zagrebu  gdje su se upoznali s ulazom robe, preuzimanjem robe, izlaganjem i prodajom robe kao i povratom robe u navedenim prodavaonicama.

Svi su se složili da je vrijedno otići u poduzeća i prenijeti iskustva svojim učenicima.


Izvor: mr. sc. Jadranka Dorešić

Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Iva Ipšin   datum: 1. 7. 2022.
preskoči na navigaciju