preskoči na sadržaj
Vijesti

Komercijalisti naše škole na terenskoj nastavi u Zagrebu

Nakon dvije godine krenuli smo ponovno na terensku nastavu. U lipnju ove nastavne godine posjetili smo novi Zagrebački aerodrom, Hrvatsku radioteleviziju, Veletržnicu i hladnjaču te Carinu na aerodromu i na Žitnjaku.


Većina učenika nije bila na aerodromu pa im je to bilo vrijedno iskustvo. Vodič nas je dočekao  i poveo na razgled zračne luke,  prolazili smo kroz izlaz za putnike prije ulaska u avion, kroz kontrolu putnika i vidjeli avion u neposrednoj blizini. Također, posjetili smo i carinsku kontrolu putnika i prisustvovali rutinskoj kontroli putnika za nošenje nedopuštenih stvari. 
 

U velikoj zgradi Hrvatske radiotelevizije posjetili smo arhivu, garderobu, studio vijesti i dnevnika te pripremu snimanja emisije Juhuhu.

Na Veletržnici i hladnjači učenici su vidjeli najveće skladište voća i povrća, osjetili niske temperature hladnjače gdje se ta roba čuva do dostave kupcima.

Sljedeći je posjet bila carinska služba na Žitnjaku za cestovni promet, a zadnja destinacija terenske nastave bio je City centar East.

Učenike su pratili: mr.sc. Jadranka Dorešić, dipl. oec, Siniša Vodopija, dipl. oec. i prof. geog. te  Višnja Jeren, prof. 


Izvor: mr.sc. Jadranka Dorešić, dipl. oec

Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Iva Ipšin   datum: 4. 7. 2022.
preskoči na navigaciju