preskoči na sadržaj
Vijesti

Europski tjedan održivog razvoja 2022.

Europski tjedan održivog razvoja (ETOR) je europska inicijativa za poticanje i stvaranje vidljivih aktivnosti, projekata i događaja koji promiču održivi razvoj i Globalne ciljeve održivog razvoja (GCOR), a održava u razdoblju od 18. rujna do 8. listopada 2022.


ETOR koordinira ured Europske mreže za održivi razvoj (ESDN) u Institutu za upravljanje održivosti na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Beču. ODRAZ-Održivi razvoj zajednice je koordinator u Hrvatskoj.

I naša se Škola priključila ovoj važnoj aktivnosti kroz edukativnu igru Klimatski kolaž koju je s učenicima 1.n razreda odigrao njihov razrednik Krešimir Skupnjak, a s učenicima 1.c razreda učenice Gloria Petrlić (4.c) te Roberta Novak i Nera Peršun (3.c). Tijekom tri sata, koliko traje igra, sudionici su postupno otkrivali karte igre, zajedno razmišljali kako bi međusobno povezali karte te tako istaknuli uzroke i posljedice klimatskih promjena. Nakon identificiranja uzroka, mehanizama i posljedica,  ilustriraju “klimatski kolaž”. Na kraju je vrijeme za raspravu kako bi podijeliti osjećaje i razmislili o kolektivnim rješenjima te potaknuli na djelovanje.

Galerija slika...


Izvor: Sanja Njari

Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Iva Ipšin   datum: 26. 9. 2022.
preskoči na navigaciju