preskoči na sadržaj
Vijesti

Švearovci na CUC-u 2022. – godišnjoj CARNET-ovoj konferenciji za korisnike

CUC (Carnet Users Conference) godišnje je okupljanje CARNET-ovih korisnika i suradnika koje danas okuplja više od 1000 sudionika iz svih područja primjene IKT-a, uključujući nastavnike, ravnatelje, profesore na fakultetima, sistem inženjere, informatičke stručnjake i gospodarstvenike.


CUC 2022. se održava u Šibeniku, a uz brojne ugledne goste, pozvane predavače i predavačice, svoju predstavnicu je imala i naša škola! Zapaženu radionicu o procesu izrade virtualne šetnje u školi, „Virtual tour for free“, održala je Iva Ipšin, prof. mentor.

Polaznicima je prezentirala uređaje i pomagala potrebne za izradu virtualne šetnje, objasnila im na koji način putem besplatnih alata obraditi, prilagoditi i postaviti fotografije, kako izraditi i objaviti virtualnu šetnju, generirati kod te kako, u konačnici, integrirati i postaviti virtualnu šetnju na web stranicu. Tijekom radionice, sudionici su praktično primijenili sva stečena znanja i samostalno izradili kratku šetnju.

Projekt izrade virtualne šetnje kompleksan je i skup, no svojim izlaganjem i radionicom profesorica Ipšin je pokazala kako se uz ambiciju, trud i puno volje može kreirati besplatna virtualna šetnja. Bravo!


Izvor: Josipa Ilić

Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Iva Ipšin   datum: 28. 10. 2022.
preskoči na navigaciju