preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Raspored sati
Raspored zvona

Vijesti

Projekt 28. zvjezdica

21. ožujka 2013. godine u okviru projekta 28. zvjezdica održana je „Masovna diskusija“ o Europskoj uniji na kojoj su među tristotinjak mladih sudjelovale učenice naše škole Josipa Mitrović, Karla Orlić i Petra Valjak.


 

Projektu 28. zvjezdica je cilj podići razinu razumijevanja i prihvaćanja europskih vrijednosti i standarda kod mladih ljudi i šire javnosti osmišljavanjem i provedbom kreativnih i interaktivnih metoda učenja, informiranja i dobrobiti unutar Europske unije.

Projekt je financirala Delegacija Europske unije u Hrvatskoj iz programa IPA INFO 2011., a nositelj projekta je PRONI – Centar za socijalno podučavanje s partnerskim udrugama Infozona iz Splita i ZAMISLI iz Zagreba.

Teme masovne diskusije:

-      Obrazovanje

-      Mobilnost u EU

-      Kultura mladih i provođenje slobodnog vremena

-      Zapošljavanje mladih kod nas i u EU

-      Aktivno djelovanje mladih u društvu

-      Političko sudjelovanje mladih u EU.

Sedma je tema bila izborna, pa su tako zagrebački srednjoškolci raspravljali o sigurnosti hrane i zaštiti potrošača, osječki o poljoprivredi, a splitski o održivom razvoju.   

Aleksandra Toth, prof.

 

Zapisi i dojmovi Josipe Mitrović s masovne diskusije:

    Troje učenika naše škole iz 3.b razreda gimnazije sudjelovalo je u programu ,,Masovna diskusija'' 21.ožujka 2013. u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta u Zagrebu. Osim u Zagrebu, istovremeno su se Masovne diskusije održale u Osijeku i Splitu, a sudionici su došli iz područja Panonske i Jadranske Hrvatske. Tako da su taj dan mladi u cijeloj Hrvatskoj diskutirali na temu Europske unije.

   Otvorenje i dobrodošlicu je zaželjela Svjetlana Marijon, predsjednica Udruge ,,ZAMISLI'' te Paolo Berizzi, šef Odjela za politička,gospodarska i trgovinska pitanja, tisak i informiranje Delegacije Europske unije u Republici Hrvatskoj, naglasivši mladima važnost informiranja mladih o EU i značaj političke uključenosti mladih.

   Sudionici su bili učenici i studenti od 14 do 24 godine. Zašto je cilj ovoga projekta baš mišljenje mladih? Zato jer nema skupine koja će imati veću korist od ulaska u Europsku uniju od mladih. Mladima se otvaraju puno veće mogućnosti za školovanje i zapošljavanje u inozemstvu pod istim uvjetima kao i državljanima države članice u kojoj se sveučilište nalazi.

   S toga nakon ove jednodnevne diskusije većina sudionika tek sada shvaća važnost ulaska u Europsku uniju i koliko se zapravo otvaraju vrata mladima u Europu. Treba li ući u brak s Europskom unijom? Jedini pravi odgovor je: da! Sve zemlje koje su osvojile prsten Europske unije mnogo su brže napredovale od ostalih izvan te obitelji.                                                                            

                                                                                           Josipa Mitrović, 3.b

Galerija slika...

 


Izvor: Aleksandra Toth, prof.

Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Iva Ipšin   datum: 3. 5. 2013.
Ponude izleta

Finan. izvješća i dok.

Za maturante
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka

Korisni linkovi
Za učenike i profesore


carnet
Novosti i press kutak :: Novosti :: Vijesti
05.11.2018. 10:07
Poziv na predstavljanje: Stare lektire u novome ruhu
U okviru Informativnog utorka, CARNET će predstaviti 72 nove inačice e-Lektira koje su objavljene na istoimenom portalu. Predstavljanje će se održati u utorak, 6. studenoga 2018. godine, u 10 sati u prostoru Gradske knjižnice na Starčevićevom trgu 4.

31.10.2018. 12:50
Održan okrugli stol "Ususret europskoj godini kibernetičke sigurnosti“
Prijevare putem interneta, računalne ucjene (ransomware), socijalni inženjering (phishing) i lažne vijesti (fakenews) samo su neke od tema o kojima se raspravljalo jučer na okruglom stolu "Ususret europskoj godini kibernetičke sigurnosti“ u organizaciji Hrvatske akademske i istraživačke mreže – CARNET, a u sklopu Europskog mjeseca kibernetičke sigurnosti. 

preskoči na navigaciju