preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Raspored sati
Raspored zvona

Vijesti

Projekt 28. zvjezdica

21. ožujka 2013. godine u okviru projekta 28. zvjezdica održana je „Masovna diskusija“ o Europskoj uniji na kojoj su među tristotinjak mladih sudjelovale učenice naše škole Josipa Mitrović, Karla Orlić i Petra Valjak.


 

Projektu 28. zvjezdica je cilj podići razinu razumijevanja i prihvaćanja europskih vrijednosti i standarda kod mladih ljudi i šire javnosti osmišljavanjem i provedbom kreativnih i interaktivnih metoda učenja, informiranja i dobrobiti unutar Europske unije.

Projekt je financirala Delegacija Europske unije u Hrvatskoj iz programa IPA INFO 2011., a nositelj projekta je PRONI – Centar za socijalno podučavanje s partnerskim udrugama Infozona iz Splita i ZAMISLI iz Zagreba.

Teme masovne diskusije:

-      Obrazovanje

-      Mobilnost u EU

-      Kultura mladih i provođenje slobodnog vremena

-      Zapošljavanje mladih kod nas i u EU

-      Aktivno djelovanje mladih u društvu

-      Političko sudjelovanje mladih u EU.

Sedma je tema bila izborna, pa su tako zagrebački srednjoškolci raspravljali o sigurnosti hrane i zaštiti potrošača, osječki o poljoprivredi, a splitski o održivom razvoju.   

Aleksandra Toth, prof.

 

Zapisi i dojmovi Josipe Mitrović s masovne diskusije:

    Troje učenika naše škole iz 3.b razreda gimnazije sudjelovalo je u programu ,,Masovna diskusija'' 21.ožujka 2013. u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta u Zagrebu. Osim u Zagrebu, istovremeno su se Masovne diskusije održale u Osijeku i Splitu, a sudionici su došli iz područja Panonske i Jadranske Hrvatske. Tako da su taj dan mladi u cijeloj Hrvatskoj diskutirali na temu Europske unije.

   Otvorenje i dobrodošlicu je zaželjela Svjetlana Marijon, predsjednica Udruge ,,ZAMISLI'' te Paolo Berizzi, šef Odjela za politička,gospodarska i trgovinska pitanja, tisak i informiranje Delegacije Europske unije u Republici Hrvatskoj, naglasivši mladima važnost informiranja mladih o EU i značaj političke uključenosti mladih.

   Sudionici su bili učenici i studenti od 14 do 24 godine. Zašto je cilj ovoga projekta baš mišljenje mladih? Zato jer nema skupine koja će imati veću korist od ulaska u Europsku uniju od mladih. Mladima se otvaraju puno veće mogućnosti za školovanje i zapošljavanje u inozemstvu pod istim uvjetima kao i državljanima države članice u kojoj se sveučilište nalazi.

   S toga nakon ove jednodnevne diskusije većina sudionika tek sada shvaća važnost ulaska u Europsku uniju i koliko se zapravo otvaraju vrata mladima u Europu. Treba li ući u brak s Europskom unijom? Jedini pravi odgovor je: da! Sve zemlje koje su osvojile prsten Europske unije mnogo su brže napredovale od ostalih izvan te obitelji.                                                                            

                                                                                           Josipa Mitrović, 3.b

Galerija slika...

 


Izvor: Aleksandra Toth, prof.

Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Iva Ipšin   datum: 3. 5. 2013.
Ponude izleta
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka

Finan. izvješća i dok.
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka

Za maturante
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka

Korisni linkovi
Za učenike i profesore


carnet
CARNET
12.11.2019. 11:02
INFO Najava prekida mrezne povezanosti na podrucju Viroviticko-podravske zupanija, 14.11.2019.
Postovani korisnici, U cetvrtak, 14.11.2019. u vremenu od 07:00 do 08:00 sati, CARNET NOC ce izvoditi programsku nadogradnju mrezne opreme uslijed cega ce doci do prekida mrezne povezanosti ustanova clanica ... The post INFO Najava prekida mrezne povezanosti na podrucju Viroviticko-podravske zupanija, 14.11.2019. appeared first on CARNET .

08.11.2019. 16:39
Završila 21. CARNET-ova konferencija za korisnike CUC 2019
Pod sloganom ,,Na granici mogućega", u Šibeniku je u petak zatvorena 21. CARNET-ova konferencija za korisnike – CUC 2019. U tri dana trajanja, predstavljene su brojne inovativne primjene informacijsko-komunikacijske tehnologije ... The post Završila 21. CARNET-ova konferencija za korisnike CUC 2019 appeared first on CARNET .

preskoči na navigaciju