preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Raspored sati
Raspored zvona

Vijesti

Projekt „PADOVA I ZAGREBAČKA ŽUPANIJA – SURADNJA NA RAZVOJU STRUKOVNOG OBRAZOVANJA“

Agencija za mobilnost i programe Europske unije u sklopu Leonardo da Vinci Mobility, Lifelong Learning Programe, odobrila je Zagrebačkoj županiji, Upravnom odjelu za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu, sredstva u ukupnom iznosu od 30.620 EUR-a u svrhu provedbe projekta mobilnosti „Padua and Zagreb Counties-collaboration in VET development“. 

Partneri Zagrebačke županije u provedbi navedenog projekta su Srednja strukovna škola Samobor, Srednja škola Ivan Švear Ivanić Grad, Srednja škola Vrbovec i u Italiji Provincia di Padova (Padovanska županija). 


Navedenim projektom bit će omogućen odlazak 20 sudionika (16 zaposlenika srednjih škola s područja Zagrebačke županije i 4 djelatnika ranije navedenog Upravnog odjela) u Padovu, radi stjecanja znanja i iskustava, uvođenja inovacija u strukovno obrazovanje s osnovnim ciljem razvoja cjelokupnog srednjoškolskog obrazovanja, a time i same Županije.

Upravni odjel za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu u ovom projektu objedinio je potrebe za stručnim usavršavanjem osoba vezanih uz kreiranje politike i mjera za razvoj strukovnog obrazovanja s potrebom ravnatelja, nastavnika i voditelja praktične nastave strukovnih škola s područja Zagrebačke županije kojima je navedena ujedno i osnivač.

Partner projekta u Italiji, Provincia di Padova osigurat će suradnju s Istitutom Marconi, te  drugim strukovnim školama u regiji kako bi nastavnici, ravnatelji, nastavnici praktične nastave  usporedili metode i pristupe u strukovnom obrazovanju. Područje interesa je nastavni plan i program za strojarsku i elektrotehničku/elektroničku grupu zanimanja s fokusom na plan i program obrazovanja za mehatroničara, te engleski strukovni jezik koji se u Istitutu Marconi provodi kao pilot projekt.

Za vrijeme provedbe projekta u Italiji, Provincia di Padova organizirat će promotivni sajam srednjih škola u sklopu kojeg će biti održan okrugli stol vezan uz temu srednjoškolskog obrazovanja. Navedenom sajmu prisustvovat će svi sudionici, a zamjenik župana Rudolf Vujević i pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Vjeran Štublin, prezentirat će stanje u srednjem školstvu, mjere kojima se potiče učenike na upis u srednje škole, te druge aktivnosti vezane uz strukovno obrazovanje na području Zagrebačke županije.  

Predstavnici Zagrebačke županije će kroz suradnju s predstavnicima Provincije Padova razmijeniti iskustva u planiranju i organizaciji upisa, prateće aktivnosti koje promiču strukovna zanimanja, potpore koje tijela lokalne i regionalne uprave pružaju, suradnju s nadležnim ministarstvima, stanje na tržištu rada, rješavanje  problema i dr.

Odjel za međunarodne odnose Provincije Padova upoznat će sudionike s primjerima EU projekata koje provode u Italiji u okviru Socijalnog fonda, a koji pridonose razvoju obrazovanja, radi eventualne primjene sličnih na području Zagrebačke županije.

Tijekom mobilnosti partner će organizirati i kulturni program u slobodno vrijeme: posjete kulturnim znamenitostima, muzejima, galerijama i dr.

Za očekivati je da će između ostalih, rezultat projekta biti nastavak suradnje Padovanske i Zagrebačke županije u EU projektima vezanim uz obrazovanje i razvoj gospodarstva.

Sudjelovanje u mobilnosti imat će svakako utjecaj na osobni razvoj svih sudionika i njihovih ustanova jer će steći znanja i razmijeniti iskustva o strukovnom obrazovanju te prenijeti primjere dobre prakse.

Sudionici projekta bit će odabrani temeljem natječaja, a na natječaj se mogu javiti ravnatelji i nastavnici koji predaju predmete strojarske, elektro-struke, te voditelji praktične nastave iz navedenih predmeta u srednjim školama kojima je osnivač Zagrebačka županija.

U tijeku je zaprimanje prijava sudionika, a po izvršenom odabiru započet će jezične i kulturne pripreme za odlazak u Provinciju Padova radi provedbe prvog dijela mobilnosti koje će se odvijati  od 03. do 09. studenog 2013. godine.

Svi sudionici pohađat će pripreme iz talijanskog jezika i kulturne pripreme, kako bi se detaljnije upoznali s partnerom, gradom Padova, Regijom Veneto, gospodarskim mogućnostima i kulturnim bogatstvom navedenih. Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Iva Ipšin   datum: 18. 10. 2013.
Ponude izleta

Finan. izvješća i dok.

Za maturante
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka

Korisni linkovi
Za učenike i profesore


carnet
Novosti i press kutak :: Novosti :: Vijesti
15.11.2018. 15:35
CUC 2018: Mreža ideja – sve što trebate znati o novim tehnologijama i digitalnom društvu
Znate li kojih je sedam načina da propadnete kao WiFi stručnjak? Jesu li roboti već u našim školama? Što kad aplikacije koje koristimo više nisu besplatne? Kako potrošiti 10.160.430.000,00 kuna? Kako napisati STEM priču? Kako isprintati molekulu DNA na 3D printeru?

14.11.2018. 11:22
Započela provedba pilot projekta CRISS u osnovnim i srednjim školama Hrvatske
U rujnu 2018. godine započela je provedba onsite pilot projekta CRISS koji se odvija u okviru programa Europske unije za istraživanja i inovacije OBZOR 2020 i ima za svrhu razvoj i pilot implementaciju digitalne platforme za stjecanje, vrednovanje i certifikaciju digitalnih kompetencija učenika. 

preskoči na navigaciju