preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Raspored sati
Raspored zvona

Vijesti

Prezentacija zaključaka Masovne diskusije u sklopu projekta „28. Zvjezdica“ u našoj školi

30. siječnja 2014. učenica Karla Orlić održala je prezentaciju zaključaka Masovne diskusije u našoj školi.

Pročitajte više o njenom iskustvu...


U sklopu projekta „28. Zvjezdica“ u našoj školi održana je prezentacija zaključaka Masovne diskusije.

Masovna diskusija je održana 21. ožujka 2013. istovremeno u Zagrebu, Osijeku i Splitu. Ona je okupila sveukupno 266 srednjoškolaca s područja cijele Hrvatske. Cilj Masovne diskusije je bio na zanimljiv i dinamičan način prikupiti mišljenja i stavove mladih vezanih uz Europsku uniju na teme: obrazovanja, zapošljavanja, mobilnosti, kulture i slobodnog vremena, organiziranog sudjelovanja mladih, sigurnosti hrane i zaštite potrošača te političkog sudjelovanje mladih.

Opći cilj cijeloga projekta je podići razinu razumijevanja i prihvaćanja europskih vrijednosti i standarda među mladim ljudima i široj javnosti, kao i motivirati mlade na sudjelovanje, zainteresirati ih i razbiti predrasude o Europskoj uniji, kroz dizajniranje i provedbu kreativnih i interaktivnih metoda učenja, informiranja i promocije dobrobiti unutar EU.

Moja prezentacija je samo nastavak projekta „28. Zvjedica“ koja je uz Masovnu diskusiju i vršnjačke prezentacije i uključivala radio emisije, „Jambo teasers“ itd. Osobno sam sudjelovala na Masovnoj diskusiji i vršnjačkim prezentacijama koje sam održala školama u Zaprešiću i Ivanić-Gradu. Na Masovnoj diskusiji sam bila zahvaljujući mojoj profesorici sociologije, te politike i gospodarstva, profesorici Aleksandri Toth, dok sam se za vršnjačke prezentacije prijavila nakon Masovne diskusije napisavši motivacijsko pismo.

Masovna diskusija je bila izvrsno iskustvo jer sam mogla izreći svoje mišljenje, čuti tuđa mišljenja, te raspravljati. Što se tiče vršnjačkih prezentacija, cijela obuka o izradi izlaganja i samom izlaganju je bila korisna; iz svega toga sam na zanimljiv način puno naučila i obogatila svoje znanje. Saznala sam puno novih informacija koje će meni, kao mladoj osobi, biti vrlo korisne u budućnosti. Radujem se ponovnoj suradnji s Udrugom Zamisli na novim i zanimljivim projektima.

Karla Orlić, 4.b

Galerija slika...

Na Internet stranici Informativnog centra za mlade Zagreb objavljene su informacije o prezentaciji Masovne diskusije u našoj školi:

http://icm-zg.info/index.php?option=com_content&view=article&id=7641:ivanic&catid=3:info&Itemid=62Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Iva Ipšin   datum: 20. 2. 2014.
Ponude izleta

Finan. izvješća i dok.

Za maturante
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka

Korisni linkovi
Za učenike i profesore


carnet
Novosti i press kutak :: Novosti :: Vijesti
05.11.2018. 10:07
Poziv na predstavljanje: Stare lektire u novome ruhu
U okviru Informativnog utorka, CARNET će predstaviti 72 nove inačice e-Lektira koje su objavljene na istoimenom portalu. Predstavljanje će se održati u utorak, 6. studenoga 2018. godine, u 10 sati u prostoru Gradske knjižnice na Starčevićevom trgu 4.

31.10.2018. 12:50
Održan okrugli stol "Ususret europskoj godini kibernetičke sigurnosti“
Prijevare putem interneta, računalne ucjene (ransomware), socijalni inženjering (phishing) i lažne vijesti (fakenews) samo su neke od tema o kojima se raspravljalo jučer na okruglom stolu "Ususret europskoj godini kibernetičke sigurnosti“ u organizaciji Hrvatske akademske i istraživačke mreže – CARNET, a u sklopu Europskog mjeseca kibernetičke sigurnosti. 

preskoči na navigaciju