preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Raspored sati
Raspored zvona

Vijesti

Prezentacija zaključaka Masovne diskusije u sklopu projekta „28. Zvjezdica“ u našoj školi

30. siječnja 2014. učenica Karla Orlić održala je prezentaciju zaključaka Masovne diskusije u našoj školi.

Pročitajte više o njenom iskustvu...


U sklopu projekta „28. Zvjezdica“ u našoj školi održana je prezentacija zaključaka Masovne diskusije.

Masovna diskusija je održana 21. ožujka 2013. istovremeno u Zagrebu, Osijeku i Splitu. Ona je okupila sveukupno 266 srednjoškolaca s područja cijele Hrvatske. Cilj Masovne diskusije je bio na zanimljiv i dinamičan način prikupiti mišljenja i stavove mladih vezanih uz Europsku uniju na teme: obrazovanja, zapošljavanja, mobilnosti, kulture i slobodnog vremena, organiziranog sudjelovanja mladih, sigurnosti hrane i zaštite potrošača te političkog sudjelovanje mladih.

Opći cilj cijeloga projekta je podići razinu razumijevanja i prihvaćanja europskih vrijednosti i standarda među mladim ljudima i široj javnosti, kao i motivirati mlade na sudjelovanje, zainteresirati ih i razbiti predrasude o Europskoj uniji, kroz dizajniranje i provedbu kreativnih i interaktivnih metoda učenja, informiranja i promocije dobrobiti unutar EU.

Moja prezentacija je samo nastavak projekta „28. Zvjedica“ koja je uz Masovnu diskusiju i vršnjačke prezentacije i uključivala radio emisije, „Jambo teasers“ itd. Osobno sam sudjelovala na Masovnoj diskusiji i vršnjačkim prezentacijama koje sam održala školama u Zaprešiću i Ivanić-Gradu. Na Masovnoj diskusiji sam bila zahvaljujući mojoj profesorici sociologije, te politike i gospodarstva, profesorici Aleksandri Toth, dok sam se za vršnjačke prezentacije prijavila nakon Masovne diskusije napisavši motivacijsko pismo.

Masovna diskusija je bila izvrsno iskustvo jer sam mogla izreći svoje mišljenje, čuti tuđa mišljenja, te raspravljati. Što se tiče vršnjačkih prezentacija, cijela obuka o izradi izlaganja i samom izlaganju je bila korisna; iz svega toga sam na zanimljiv način puno naučila i obogatila svoje znanje. Saznala sam puno novih informacija koje će meni, kao mladoj osobi, biti vrlo korisne u budućnosti. Radujem se ponovnoj suradnji s Udrugom Zamisli na novim i zanimljivim projektima.

Karla Orlić, 4.b

Galerija slika...

Na Internet stranici Informativnog centra za mlade Zagreb objavljene su informacije o prezentaciji Masovne diskusije u našoj školi:

http://icm-zg.info/index.php?option=com_content&view=article&id=7641:ivanic&catid=3:info&Itemid=62Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Iva Ipšin   datum: 20. 2. 2014.
Ponude izleta

Finan. izvješća i dok.

Za maturante
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka

Korisni linkovi
Za učenike i profesore


carnet
Novosti i press kutak :: Novosti :: Vijesti
21.12.2018. 12:24
Potpisan Sporazum o suradnji između CARNET-a i Inovacijskog centra Nikola Tesla
U četvrtak, 20. prosinca 2018. godine potpisan je Sporazum o suradnji između CARNET-a i Inovacijskog centra Nikola Tesla (ICENT).  

07.12.2018. 15:30
Održan Strateški forum o digitalnom sazrijevanju škola
U organizaciji Hrvatske akademske i istraživačke mreže – CARNET i Ministarstva znanosti i obrazovanja, održan je Strateški forum pod nazivom "Digitalno sazrijevanje škola". Na Forumu su uz pomoćnicu ministrice znanosti i obrazovanja, prof. Lidiju Kralj sudjelovali i Ádám Horváth iz mađarskog Centra za digitalnu pedagogiju i metodologiju i Borut Čampelj iz Ministarstva obrazovanja, znanosti i sporta u Sloveniji.

preskoči na navigaciju