preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Raspored sati
Raspored zvona

Vijesti

Naša škola uključila se u EU projekt "Hrana za misli, hrana za akciju"

Od 4. travnja 2014. godine naša škola uključena je u EU projekt  Hrana za misli, hrana za akciju  koji financira Federal Ministry for Economic Cooperation and Development of Germany. Tada je profesor Matko Šišak, voditelj projekta  Hrana za misli, hrana za akciju, održao predavanje na temu Naša hrana – prednosti lokalno proizvedenih i ekoloških namirnica.


Projekt provodi udruga Zelena mreža aktivističkih grupa (ZMAG) sa sjedištem u Vukomeriću, gdje stvaraju ekološki edukacijski centar Reciklirano imanje. ZMAG je edukacijsko-ekološka udruga osnovana 2002. godine i u proteklih dvanaest godina su samostalno ili u određenim partnerstvima uspješno proveli 48 različitih projekata.  

   Projekt "Hrana za misli, hrana za akciju" provode samostalno na području čitave Republike Hrvatske od 1. siječnja do 1. lipnja  2014. godine.

   Cilj ovog projekta je dodatno educirati 3000 učenika i učenica osnovnih i srednjih škola u RH o povezanosti proizvodnje i kvalitete hrane s klimatskim promjenama, te o drugim važnim područjima održivog razvoja i zaštite okoliša.

Više detalja o radu ZMAG-a možete vidjeti na www.zmag.hr .

 

Aleksandra Toth, prof.


Izvor: Aleksandra Toth

Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Iva Ipšin   datum: 24. 4. 2014.
Ponude izleta

Finan. izvješća i dok.

Za maturante
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka

Korisni linkovi
Za učenike i profesore


carnet
Novosti i press kutak :: Novosti :: Vijesti
15.11.2018. 15:35
CUC 2018: Mreža ideja – sve što trebate znati o novim tehnologijama i digitalnom društvu
Znate li kojih je sedam načina da propadnete kao WiFi stručnjak? Jesu li roboti već u našim školama? Što kad aplikacije koje koristimo više nisu besplatne? Kako potrošiti 10.160.430.000,00 kuna? Kako napisati STEM priču? Kako isprintati molekulu DNA na 3D printeru?

14.11.2018. 11:22
Započela provedba pilot projekta CRISS u osnovnim i srednjim školama Hrvatske
U rujnu 2018. godine započela je provedba onsite pilot projekta CRISS koji se odvija u okviru programa Europske unije za istraživanja i inovacije OBZOR 2020 i ima za svrhu razvoj i pilot implementaciju digitalne platforme za stjecanje, vrednovanje i certifikaciju digitalnih kompetencija učenika. 

preskoči na navigaciju