preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Raspored sati
Raspored zvona

Vijesti

GRAĐANSKI ODGOJ U REŽIJI 2.d RAZREDA

U srijedu, 06. svibnja 2015. godine, u organizaciji Udruge nadbiskup Josip Juraj Posilović, a u suradnji sa Srednjom školom Ivan Švear Ivanić Grad i gradonačelnikom grada Ivanić-Grada Javorom Bojanom Lešom,  održano je prvo predavanje i radionica iz projekta Upoznavanje mladih s pravima i obvezama u građanskom, gospodarskom i političkom životu i važnosti društveno odgovornog poslovanja.


Učenici 2.d razreda ekonomskog usmjerenja s razrednicom i dio 4.d razreda ugostili su u SŠ Ivan Švear gradonačelnika Ivanić-Grada Javora Bojana Leša.

Tijekom razgovora gradonačelnik ih je upoznao s načinom poslovanja Grada i Gradske uprave, tijelima Grada (Gradsko vijeće, Gradonačelnik), njihovim nadležnostima, ovlastima, poslovima i zadaćama.

Jedna od važnijih tema bio je i gradski proračun kao i postojeći i planirani projekti te investicije Grada.

Nakon kratkog uvodnog izlaganja gradonačelnika uslijedila je rasprava tijekom koje su mu učenici postavljali brojna pitanja koja su se odnosila na poslovanje Grada, razvojne planove, način donošenja i raspoređivanja gradskog proračuna, investicije koje će povećati zaposlenost i niz sličnih pitanja.

Posebno ih je zanimalo kome se građani mogu obratiti u slučaju nastanka problema koji se rješavaju na razini Grada.

Slijedeći dan su učenici 2.d razreda s razrednicom posjetili službene prostore Grada Ivanić-Grada, gdje ih je dočekala tajnica, gospođa Sanja Mladiček. Provela ih je kroz ured Gradonačelnika, Vijećnicu, odjele Gradske uprave te pojasnila poslove, ovlasti i zadaće svakog odjela.

Nakon toga ih je gospođa Vlatka Berlan Vlahek, viša stručna suradnica za projekte i fondove Europske unije, upoznala s postojećim i planiranim projektima Grada, kao i načinu apliciranja projekata na natječaje Europske unije.

Na kraju ih je pozdravio i gospodin Željko Posilović, zamjenik gradonačelnika.

Temeljem provedenih aktivnosti učenici su izradili plakate i izložili ih u školi te na taj način prezentirali svoja saznanja o poslovanju Grada i njegovih tijela.

 

razrednica 2.d razreda

i tajnica Udruge nadbiskup Posilović:

Josipa Ilić, dipl.oec.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Iva Ipšin   datum: 27. 5. 2015.
Ponude izleta

Finan. izvješća i dok.

Za maturante
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka

Korisni linkovi
Za učenike i profesore


carnet
Novosti i press kutak :: Novosti :: Vijesti
15.11.2018. 15:35
CUC 2018: Mreža ideja – sve što trebate znati o novim tehnologijama i digitalnom društvu
Znate li kojih je sedam načina da propadnete kao WiFi stručnjak? Jesu li roboti već u našim školama? Što kad aplikacije koje koristimo više nisu besplatne? Kako potrošiti 10.160.430.000,00 kuna? Kako napisati STEM priču? Kako isprintati molekulu DNA na 3D printeru?

14.11.2018. 11:22
Započela provedba pilot projekta CRISS u osnovnim i srednjim školama Hrvatske
U rujnu 2018. godine započela je provedba onsite pilot projekta CRISS koji se odvija u okviru programa Europske unije za istraživanja i inovacije OBZOR 2020 i ima za svrhu razvoj i pilot implementaciju digitalne platforme za stjecanje, vrednovanje i certifikaciju digitalnih kompetencija učenika. 

preskoči na navigaciju