preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Raspored sati
Raspored zvona

Vijesti

SVEČANOST OTKRIVANJA BISTE IVANA ŠVEARA

Povodom 240 godina od rođenja Ivana Švera, u srijedu, 21. listopada 2015. u 17,00 sati, ispred Srednje škole Ivan Švear Ivanić Grad održat će se svečanost otkrivanja biste tog kapelana, katehete, profesora gramatike, pjesnika, znanstvenika, povjesničara, pisca prve hrvatske povijesti na hrvatskom jezika, čije ime  Škola ponosno nosi. 


O životu i djelu Ivana Šveara na svečanosti će govoriti  dr. sc. Agneza Szabo, a uz župana Zagrebačke županije g. Stjepana Kožića, koji će otkriti bistu akademskog kipara Ivana Kujundžića, očekuje se mnogo uzvanika iz javnog i kulturnog života Grada i Županije. Posebnu čast učenicima, nastavnicima, svim zaposlenicima Škole i Ivanićanima  ukazat će mons. dr Vlado Košić,  sisački biskup, koji će bistu blagosloviti.

Vjerujemo da će bista Ivana Šveara biti postojan i trajan, kao uostalom i brački kamen od kojeg je isklesana, podsjetnik svima koji će uz nju prolaziti, da su jezik, kultura, običaji, povijest – identitet jednog naroda.

Zahvaljujemo Zagrebačkoj županiji i Gradu Ivanić – Gradu na pruženoj financijskoj potpori, čime su omogućili ostvarenje ove lijepe priče.

Ravnateljica: Ksenija Pavlović, prof.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Iva Ipšin   datum: 20. 10. 2015.
Ponude izleta

Finan. izvješća i dok.

Za maturante
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka

Korisni linkovi
Za učenike i profesore


carnet
Novosti i press kutak :: Novosti :: Vijesti
21.12.2018. 12:24
Potpisan Sporazum o suradnji između CARNET-a i Inovacijskog centra Nikola Tesla
U četvrtak, 20. prosinca 2018. godine potpisan je Sporazum o suradnji između CARNET-a i Inovacijskog centra Nikola Tesla (ICENT).  

07.12.2018. 15:30
Održan Strateški forum o digitalnom sazrijevanju škola
U organizaciji Hrvatske akademske i istraživačke mreže – CARNET i Ministarstva znanosti i obrazovanja, održan je Strateški forum pod nazivom "Digitalno sazrijevanje škola". Na Forumu su uz pomoćnicu ministrice znanosti i obrazovanja, prof. Lidiju Kralj sudjelovali i Ádám Horváth iz mađarskog Centra za digitalnu pedagogiju i metodologiju i Borut Čampelj iz Ministarstva obrazovanja, znanosti i sporta u Sloveniji.

preskoči na navigaciju