preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Raspored sati
Raspored zvona

Vijesti

1.n i 1.k – Posjet rudniku Sv. Barbare – Samobor

Dana 04.12.2015. na Dan Svete Barbare (zaštitnica rudara), održana je izvanučionička terenska nastava za učenike 1.n i 1.k  razreda uz pratnju razrednica Diane Borjanić (1.k) i Ive Ipšin (1n), te uz predmetne nastavnike Krešimira Skupnjaka i Sanju Njari.


U 8 sati krenuli smo organiziranim autobusnim prijevozom prema mjestu Rude nedaleko od Samobora. Tamo nas je dočekao stručni vodič Matija. Po dolasku prvo smo posjetili izložbu minerala, stijena i fosila u Osnovnoj školi Rude, a nakon toga se zaputili prema Rudniku. Rudnik se sastoji od tri rova: Vlašić, Sveto Trojstvo i Kokel. Rov Vlašić bio je glavni izvozni rov bakrene rude i nedostupan je za javnost. Mi smo posjetili i obišli obnovljenih 350m rovova Sveto Trojstvo i Kokel koji se nalaze na 1,5km dugačkoj rudarsko-poučnoj stazi. Obilazak je bio organiziran u dvije grupe u trajanju od 45 minuta po grupi.

Nakon obilaska uputili smo se prema centru grada Samobora gdje smo imali slobodno vrijeme u trajanju od jednog sata. Iskoristili smo prekrasno vrijeme za kratku šetnju centrom i posjetom  slastičarnicama poznatih po legendarnim „samoborskim kremšnitama“.

U 14 sati stigli smo u Zagreb. Na putu prema centru imali smo prilike vidjeti panoramskim obilaskom iz autobusa neke kulturno-povijesne znamenitosti uz stručno vodstvo Ane Gašparović: KD Vatroslav Lisinski, Nacionalnu i sveučilišnu knjižnicu,… Stigavši u centar uputili smo se pješice prema Kaptolu i započeli naš obilazak posjetom Katedrale. Nastavili smo do tržnice Dolac, te preko Kamenitih vrata došli do Gornjeg grada. Tamo smo posjetili Katarinin trg i Trg sv. Marka (Banski dvori, Sabor), te se spustili natrag u centar, gdje smo imali slobodno vrijeme za obilazak sadržaja  „Advent u Zagrebu“. U Ivanić-Grad stigli smo u 18,30 sati kada je i bio planiran naš povratak.

Iva Ipšin, prof.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Iva Ipšin   datum: 16. 12. 2015.
Ponude izleta

Finan. izvješća i dok.

Za maturante
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka

Korisni linkovi
Za učenike i profesore


carnet
Novosti i press kutak :: Novosti :: Vijesti
15.11.2018. 15:35
CUC 2018: Mreža ideja – sve što trebate znati o novim tehnologijama i digitalnom društvu
Znate li kojih je sedam načina da propadnete kao WiFi stručnjak? Jesu li roboti već u našim školama? Što kad aplikacije koje koristimo više nisu besplatne? Kako potrošiti 10.160.430.000,00 kuna? Kako napisati STEM priču? Kako isprintati molekulu DNA na 3D printeru?

14.11.2018. 11:22
Započela provedba pilot projekta CRISS u osnovnim i srednjim školama Hrvatske
U rujnu 2018. godine započela je provedba onsite pilot projekta CRISS koji se odvija u okviru programa Europske unije za istraživanja i inovacije OBZOR 2020 i ima za svrhu razvoj i pilot implementaciju digitalne platforme za stjecanje, vrednovanje i certifikaciju digitalnih kompetencija učenika. 

preskoči na navigaciju