preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Raspored sati
Raspored zvona

Vijesti

Nominacija za NAJMENTORA 2015. godine - Romana Lešković profesorica matematike i informatike


INA je 19. listopada 2015. godine pokrenula peti po redu natječaj NajMentor/ica u sklopu kojeg studenti imaju priliku nominirati profesora ili profesoricu iz srednje škole koji su im usadili ljubav prema prirodnim znanostima.

Studenti tehničkih i tehnoloških fakulteta, prirodoslovnih fakulteta i fakulteta geo-znanosti mogli su nominirati svoje srednjoškolske profesore iz područja kemija, fizika, matematika.

Po prvi puta bila je nominirana i jedna profesorica naše škole, a ta profesorica je Romana Lešković, prof. matematike i informatike. Nominirala ju je naša bivša učenica, Mihaela Rašić, danas studentica matematike na PMF-u Sveučilišta u Zagrebu.

Mihaela je u Srednjoj školi Ivan Švear Ivanić Grad maturirala 2013. godine, smjer ekonomist. Razrednica Josipa Ilić i prijatelji iz razreda nominirali su je za učenicu generacije 2009/2013. Nakon uspješno položene državne mature upisala je željeni fakultet prvog izbora - Prirodoslovno-matematički fakultet Sveučilišta u Zagrebu, smjer matematika.

Svečana dodjela priznanja i nagrada studentima i odabranim mentorima/icama održala se 11. prosinca 2015. godine u Zagrebu u zgradi INA-e.

Ceremoniju je dobrodošlicom i uvodnim govorom otvorila direktorica Sektora upravljanja ljudskim resursima ove kompanije, gospođa Vladimira Senčar Perkov. Pozdravila je sve profesore, studente i druge goste naglašavajući važnost pojma mentorstvo i cjelokupnog natječaja.

U nastavku je gospođa Bruna Kostelac Košir, direktorica Službe za razvoj i obrazovanje, predstavila sam projekt. Kontinuirano se održava od 2011. godine, otkada se ukupno zaprimilo preko 1200 nominacija s 15 različitih fakulteta. U bazi natječaja našlo se 850 nominiranih profesora, a na ovoj petoj svečanosti nagrađeno je njih 15.

Najmentorom/icom INA želi promovirati prirodne znanosti te surađivati s akademskim i studentskim zajednicama. Kompanija se trudi istaknuti važnost mentorstva koje često biva zanemareno u društvu.

Iskrene čestitke profesorici Romani Lešković! Velika je čast, zadovoljstvo i sreća dobiti ovakvu nominaciju od svoje bivše učenice.

Galerija slika...

Josipa Ilić, dipl.oec.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Iva Ipšin   datum: 27. 1. 2016.
Ponude izleta

Finan. izvješća i dok.

Za maturante
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka

Korisni linkovi
Za učenike i profesore


carnet
Novosti i press kutak :: Novosti :: Vijesti
15.11.2018. 15:35
CUC 2018: Mreža ideja – sve što trebate znati o novim tehnologijama i digitalnom društvu
Znate li kojih je sedam načina da propadnete kao WiFi stručnjak? Jesu li roboti već u našim školama? Što kad aplikacije koje koristimo više nisu besplatne? Kako potrošiti 10.160.430.000,00 kuna? Kako napisati STEM priču? Kako isprintati molekulu DNA na 3D printeru?

14.11.2018. 11:22
Započela provedba pilot projekta CRISS u osnovnim i srednjim školama Hrvatske
U rujnu 2018. godine započela je provedba onsite pilot projekta CRISS koji se odvija u okviru programa Europske unije za istraživanja i inovacije OBZOR 2020 i ima za svrhu razvoj i pilot implementaciju digitalne platforme za stjecanje, vrednovanje i certifikaciju digitalnih kompetencija učenika. 

preskoči na navigaciju