preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Raspored sati
Raspored zvona

Vijesti

Posjet lječilištu Naftalan

Dana 3. ožujka 2016. g. je 1. razred prodavača u pratnji razrednice Gordane Celinić Haramustek bio u posjetu Naftalanu, specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju.


Dočekao nas je ravnatelj bolnice dr. Goran Maričić. Upoznao nas je s povješću, sadašnjosti, ali i budućnosti ustanove koju vodi uspješno i s puno entuzijazma.

Saznali smo kako je naftalan ljekovito zemno mineralno ulje. Prirodni ljekoviti sastojci ovog ulja koriste se od davnina u očuvanju zdravlja i sprečavanju bolesti, a isto tako u liječenju već nastalih bolesti i oštećenja, posebno kožnih bolesti poput psorijaze.

Doktor Maričić nas je upoznao s osobinama termomineralne vode koja se dobiva iz dubine od 1300 metara.Temperatura vode na izvorištu je 60°C. Organoleptički voda je bistra, slankastog okusa i karakterističnog mirisa na naftu, te se stoga svrstava u naftne vode. Stajanjem ova voda poprimi žućkastu boju i zamuti se. Bogata je mineralima, naročito fluorom, bromom, jodom i natrijevim kloridom  čije se djelovanje izrazito pospješuje uz povišenu temperaturu.

Saznali smo kako bolnica raspolaže sa ukupno 137 kreveta, od čega 26 kreveta višeg smještajnog nivoa. Na svakoj etaži opremljen je dnevni boravak za odmor, a za lijepog vremena gostima je na raspolaganju sunčalište. Na drugom , trećem i četvrtom katu nalazi se ordinacija liječnika i medicinske sestre. U prizemlju se nalazi caffe bar, a na 5. katu je restoran za goste i pacijente Naftalana.

Ravnatelj, dr. Maričić, nas je proveo kroz fizikalno-terapijski dio bolnice gdje su pacjenti uz stručno vođenje svojih fizioterapeuta provodili terapije. Ozračje je bilo uistinu ugodno, a osoblje nas je pozdravljalo širom nasmiješenih lica.

Ovim putem se još jednom zahvaljujemo  dr. Maričiću, ravnatelju ove jedinstvene specijalne bolnice koja je ponos našega grada Ivanić-Grada, na prijemu, upoznavanju i provođenju kroz lječilište Naftalan.

Pozdrav učenika 1.j razreda i njihove razrednice Gordane Celinić Haramustek iz S.Š.Ivan Švear Ivanić Grad!Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Iva Ipšin   datum: 10. 4. 2016.
Ponude izleta

Finan. izvješća i dok.

Za maturante
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka

Korisni linkovi
Za učenike i profesore


carnet
Novosti i press kutak :: Novosti :: Vijesti
05.11.2018. 10:07
Poziv na predstavljanje: Stare lektire u novome ruhu
U okviru Informativnog utorka, CARNET će predstaviti 72 nove inačice e-Lektira koje su objavljene na istoimenom portalu. Predstavljanje će se održati u utorak, 6. studenoga 2018. godine, u 10 sati u prostoru Gradske knjižnice na Starčevićevom trgu 4.

31.10.2018. 12:50
Održan okrugli stol "Ususret europskoj godini kibernetičke sigurnosti“
Prijevare putem interneta, računalne ucjene (ransomware), socijalni inženjering (phishing) i lažne vijesti (fakenews) samo su neke od tema o kojima se raspravljalo jučer na okruglom stolu "Ususret europskoj godini kibernetičke sigurnosti“ u organizaciji Hrvatske akademske i istraživačke mreže – CARNET, a u sklopu Europskog mjeseca kibernetičke sigurnosti. 

preskoči na navigaciju