preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Raspored sati
Raspored zvona

Vijesti

Posjet lječilištu Naftalan

Dana 3. ožujka 2016. g. je 1. razred prodavača u pratnji razrednice Gordane Celinić Haramustek bio u posjetu Naftalanu, specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju.


Dočekao nas je ravnatelj bolnice dr. Goran Maričić. Upoznao nas je s povješću, sadašnjosti, ali i budućnosti ustanove koju vodi uspješno i s puno entuzijazma.

Saznali smo kako je naftalan ljekovito zemno mineralno ulje. Prirodni ljekoviti sastojci ovog ulja koriste se od davnina u očuvanju zdravlja i sprečavanju bolesti, a isto tako u liječenju već nastalih bolesti i oštećenja, posebno kožnih bolesti poput psorijaze.

Doktor Maričić nas je upoznao s osobinama termomineralne vode koja se dobiva iz dubine od 1300 metara.Temperatura vode na izvorištu je 60°C. Organoleptički voda je bistra, slankastog okusa i karakterističnog mirisa na naftu, te se stoga svrstava u naftne vode. Stajanjem ova voda poprimi žućkastu boju i zamuti se. Bogata je mineralima, naročito fluorom, bromom, jodom i natrijevim kloridom  čije se djelovanje izrazito pospješuje uz povišenu temperaturu.

Saznali smo kako bolnica raspolaže sa ukupno 137 kreveta, od čega 26 kreveta višeg smještajnog nivoa. Na svakoj etaži opremljen je dnevni boravak za odmor, a za lijepog vremena gostima je na raspolaganju sunčalište. Na drugom , trećem i četvrtom katu nalazi se ordinacija liječnika i medicinske sestre. U prizemlju se nalazi caffe bar, a na 5. katu je restoran za goste i pacijente Naftalana.

Ravnatelj, dr. Maričić, nas je proveo kroz fizikalno-terapijski dio bolnice gdje su pacjenti uz stručno vođenje svojih fizioterapeuta provodili terapije. Ozračje je bilo uistinu ugodno, a osoblje nas je pozdravljalo širom nasmiješenih lica.

Ovim putem se još jednom zahvaljujemo  dr. Maričiću, ravnatelju ove jedinstvene specijalne bolnice koja je ponos našega grada Ivanić-Grada, na prijemu, upoznavanju i provođenju kroz lječilište Naftalan.

Pozdrav učenika 1.j razreda i njihove razrednice Gordane Celinić Haramustek iz S.Š.Ivan Švear Ivanić Grad!Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Iva Ipšin   datum: 10. 4. 2016.
Ponude izleta

Finan. izvješća i dok.

Za maturante
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka

Korisni linkovi
Za učenike i profesore


carnet
Novosti i press kutak :: Novosti :: Vijesti
21.12.2018. 12:24
Potpisan Sporazum o suradnji između CARNET-a i Inovacijskog centra Nikola Tesla
U četvrtak, 20. prosinca 2018. godine potpisan je Sporazum o suradnji između CARNET-a i Inovacijskog centra Nikola Tesla (ICENT).  

07.12.2018. 15:30
Održan Strateški forum o digitalnom sazrijevanju škola
U organizaciji Hrvatske akademske i istraživačke mreže – CARNET i Ministarstva znanosti i obrazovanja, održan je Strateški forum pod nazivom "Digitalno sazrijevanje škola". Na Forumu su uz pomoćnicu ministrice znanosti i obrazovanja, prof. Lidiju Kralj sudjelovali i Ádám Horváth iz mađarskog Centra za digitalnu pedagogiju i metodologiju i Borut Čampelj iz Ministarstva obrazovanja, znanosti i sporta u Sloveniji.

preskoči na navigaciju