preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Raspored sati
Raspored zvona

Vijesti

Književna večer sa Shakespeareom i Marulićem

U srijedu, 27. travnja 2016. godine u Srednjoj školi Ivan Švear održana je književna večer posvećena najvećem engleskom dramatičaru Williamu Shakespeareu i ocu hrvatske književnosti Marku Maruliću


Učenici su pod vodstvom svojih nastavnika hrvatskoga jezika dostojno obilježili 400 godina od Shakespeareove smrti i 515 godina od objave najpoznatijeg Marulićeva djela Judite. Književna večer započela je revijom frizura inspiriranih renesansom, uz glazbu renesansnog napjeva iz 1509. godine. Učenici su priredili bogat program za sve prisutne. Čitanje Shakespeareovih soneta na hrvatskom i engleskom jeziku, odglumljen dijalog iz tragedije Romeo i Julija, skeč Shakespeare u 5 minuta, odijevanje Judite, samo su dio programa koji su pripremili naši nastavnici i učenici.

Zahvaljujemo se na uloženom trudu i lijepoj književnoj večeri smiley

Galerija slika...Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Iva Ipšin   datum: 29. 4. 2016.
Ponude izleta

Finan. izvješća i dok.

Za maturante
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka

Korisni linkovi
Za učenike i profesore


carnet
Novosti i press kutak :: Novosti :: Vijesti
21.12.2018. 12:24
Potpisan Sporazum o suradnji između CARNET-a i Inovacijskog centra Nikola Tesla
U četvrtak, 20. prosinca 2018. godine potpisan je Sporazum o suradnji između CARNET-a i Inovacijskog centra Nikola Tesla (ICENT).  

07.12.2018. 15:30
Održan Strateški forum o digitalnom sazrijevanju škola
U organizaciji Hrvatske akademske i istraživačke mreže – CARNET i Ministarstva znanosti i obrazovanja, održan je Strateški forum pod nazivom "Digitalno sazrijevanje škola". Na Forumu su uz pomoćnicu ministrice znanosti i obrazovanja, prof. Lidiju Kralj sudjelovali i Ádám Horváth iz mađarskog Centra za digitalnu pedagogiju i metodologiju i Borut Čampelj iz Ministarstva obrazovanja, znanosti i sporta u Sloveniji.

preskoči na navigaciju