preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Raspored sati
Raspored zvona

Vijesti

Terenska nastava 1.a, 1.c i 2.c razreda u Ljubljanji

Učenici dva prva i jednog drugog razreda posjetili su 3. svibnja 2016. godine Ljubljanu i Hišu eksperimentov. Bila je to jednodnevna terenska nastava planirana kurikulom pod vodstvom nastavnice kemije Manuele Kušec, te razrednika 1.a Gorana Bobića, 1.c Danijele Huljenić Pugar te 2.c Ane Rodić. Za pripremu i organizaciju prijevoza, turističkog pratitelja i osiguranja učenika pobrinula se agencija Insula-tours iz Ivanić-Grada. 


U sklopu terenske nastave posjetili smo interaktivni muzej Hišu eksperimentov koja učenicima na zanimljiv i pristupačan način približava pokuse iz područja fizike i kemije. Učenici su tako ležali na čavlima, bojali plamen različitim bojama, igrali se strujom i magnetima te rješavali razne optičke iluzije. Muzej je koncipiran na takav način da učenici samostalno izvode eksperimente te da stvaraju vlastite zaključke na temelju onoga što naprave. Takav koncept u skladu je sa samom idejom muzeja koja kaže: Pročitao sam i zaboravio, vidio sam i zapamtio, učinio sam i znam!

Osim Hiše eksperimentov učenici su imali priliku vidjeti i glavni grad Slovenije, Ljubljanu,  koja je danas moderan europski grad s ozračjem male sredine i prijateljskom atmosferom. Vođeni stručnim vodičem razgledali smo znamenitosti grada: Prešernov trg, Trostruki most, Zmajev most, baroknu Gradsku vijećnicu, katedralu sv. Nikole, centralnu tržnicu te Stari grad. Nakon razgledavanja učenici su iskoristili slobodno vrijeme za vlastite programe u središtu grada za ručak, šetnju, odmor i kupovinu.

Nakon ranojutarnjeg polaska te brojnih aktivnosti i doživljaja tijekom dana učenici, a i profesori, vraćaju su se u kasnim popodnevnim satima ponešto umorni no puni pozitivnih dojmova s novim idejama za buduća terenska učenja i druženja. Kako nam je lijepo bilo možete pogledati na fotografijama koje smo pripremili za vas. 

Danijela Huljenić Pugar, prof.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Iva Ipšin   datum: 11. 5. 2016.
Ponude izleta

Finan. izvješća i dok.

Za maturante
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka

Korisni linkovi
Za učenike i profesore


carnet
Novosti i press kutak :: Novosti :: Vijesti
15.11.2018. 15:35
CUC 2018: Mreža ideja – sve što trebate znati o novim tehnologijama i digitalnom društvu
Znate li kojih je sedam načina da propadnete kao WiFi stručnjak? Jesu li roboti već u našim školama? Što kad aplikacije koje koristimo više nisu besplatne? Kako potrošiti 10.160.430.000,00 kuna? Kako napisati STEM priču? Kako isprintati molekulu DNA na 3D printeru?

14.11.2018. 11:22
Započela provedba pilot projekta CRISS u osnovnim i srednjim školama Hrvatske
U rujnu 2018. godine započela je provedba onsite pilot projekta CRISS koji se odvija u okviru programa Europske unije za istraživanja i inovacije OBZOR 2020 i ima za svrhu razvoj i pilot implementaciju digitalne platforme za stjecanje, vrednovanje i certifikaciju digitalnih kompetencija učenika. 

preskoči na navigaciju