preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Raspored sati
Raspored zvona

Vijesti

Terenska nastava - SAMOBOR – KARLOVAC - OZALJ

Dana 5.svibnja 2017. organizirana je terenska nastava za učenike prvog razreda usmjerenja komercijalist i drugog razreda usmjerenja prodavač srednje škole Ivan Švear Ivanić Grad. Učenici su u pratnji svojih razrednica, Josipe Hlevnjak i Gordane Celinić Haramustek, krenuli tragom uspješne prerađivačke industrije, sakralne umjetnosti, riječnog podvodnog svijeta i hrvatske povijesti. Glavna odredišta bila su im Samobor, Karlovac i Ozalj.


Cilj terenske nastave bio je naučiti, ponoviti i utvrditi nastavne sadržaje, ali i upoznati ljepote samoborskog, karlovačkog i ozaljskog kraja kao i umijeće ljudskog stvaranja na dobro čovjeka i društva.

Korelacija predmeta: poznavanje robe, geografija, povijest, glazbena umjetnost, biologija, poduzetništvo, vjeronauk i etika.


Prvo odredište nam je bila tvrtaka Siže-Kupres  koja je kroz svoje segmente poslovanja drvni centar, siže projekte i obliq kompetentna za realizaciju i najzahtjevnijih želja i potreba sadašnjih, ali i budućih klijenata i poslovnih partnera.

Prolazeći kroz samoborski kraj moglo se vidjeti kako on čuva tradiciju i šarm obrtništva i malih uspješnih poduzetnika, istovremeno njegujući ljepotu prirode primljenu na dar.

Nakon Samobora smo se uputili u Karlovac.

S obzirom na svoje četiri rijeke Karlovac je vjerojatno bio predodređen da se upravo na obali jedne od njih, Korane, sagradi prvi slatkovodni akvarij u Hrvatskoj – Aquatika. Mjesto okupljanja, razonode i učenja gdje su naši učenici pronašli mali kutak prirode u obličju akvarija, ulazeći u unutrašnjost osebujnoga arhitektonskog zdanja. Uz uživanje u unutrašnjosti akvarija i šetnjom njegovom okolicom uza samu obalu rijeke Korane, promatrajući i proučavajući vodene tokove i podvodni svijet rijeka, jezera i potoka, učenici su mogli upoznati sveukupnu biološku raznolikost i bogatstvo. Impresivno i zadivljujuće...

Nakon Karlovca smo se uputili u ozaljski kraj.

Kao da smo uronili u povijest ovog šumovitog i brdovitog kraja. Stari grad Ozalj izgrađen je na litici iznad rijeke Kupe. Ovdje se križaju prometnice prema Žumberku, Pokuplju i Sloveniji. Kupa nas je očarala svojom tamno zelenom bojom.

Kako se dan primicao kraju, krenuli smo put kući noseći u sebi pregršt lijepih uspomena i ugodnih dojmova. Vjerujemo da će se ova terenska nastava pamtiti još dugo, dugo i  stoga još jednom zahvaljujemo našim domaćinima koji su itekako doprinijeli da taj doživljaj bude potpun.

Galerija slika...

Voditeljice terenske nastave:

Josipa Hlevnjak, prof. i Gordana Celinić Haramustek, dipl. ing.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Iva Ipšin   datum: 23. 5. 2017.
Ponude izleta
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka

Finan. izvješća i dok.
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka

Za maturante
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka

Korisni linkovi
Za učenike i profesore


carnet
CARNET
12.11.2019. 11:02
INFO Najava prekida mrezne povezanosti na podrucju Viroviticko-podravske zupanija, 14.11.2019.
Postovani korisnici, U cetvrtak, 14.11.2019. u vremenu od 07:00 do 08:00 sati, CARNET NOC ce izvoditi programsku nadogradnju mrezne opreme uslijed cega ce doci do prekida mrezne povezanosti ustanova clanica ... The post INFO Najava prekida mrezne povezanosti na podrucju Viroviticko-podravske zupanija, 14.11.2019. appeared first on CARNET .

08.11.2019. 16:39
Završila 21. CARNET-ova konferencija za korisnike CUC 2019
Pod sloganom ,,Na granici mogućega", u Šibeniku je u petak zatvorena 21. CARNET-ova konferencija za korisnike – CUC 2019. U tri dana trajanja, predstavljene su brojne inovativne primjene informacijsko-komunikacijske tehnologije ... The post Završila 21. CARNET-ova konferencija za korisnike CUC 2019 appeared first on CARNET .

preskoči na navigaciju