preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Raspored sati
Raspored zvona

Vijesti

Zadnji dan nastave za maturante u Križu

Kriški su se maturanti, već drugu godinu zaredom, pokazali kao zreli, odgovorni i kreativni mladi ljudi. Zadnji dan nastave obilježili su programom koji je započeo 4. sat u predvorju Gimnazije u Križu. Već je veliki transparent na kojem je stajalo: Zadnji dan nam je, a ja bi osta’ s onima koje volim! dao naslutiti da maturantima ipak nije svejedno i da je trenutak rastanka sve bliži. U pomalo nostalgičnom tonu uslijedile su zahvale profesorima koji su ih pratili na njihovom putu kroz gimnaziju, a neki su profesori dobili i svoju pjesmu. 


Tako se 4.c sjetio fizike i profesora Damira Huljenića kojem su otpjevali pjesmu grupe Cappuccino te istovremeno poručili ostalim učenicima u školi: Da sam je često učio, ne bi’ se ovako namučio! Izgleda da je uz fiziku najteži predmet bila i kemija, pa nije čudno da su profesorici Manueli Kušec zapjevali: O joj, joj, joj, baš je težak predmet tvoj! Profesora matematike Ivicu Belavića, i sve prisutne, nasmijali su do suza pjesmom Crna ženo te uglas zapjevali: Svakog dana, svake noći limes mi umara oči, a ja čekam u samoći i pitam se dal’ ću proći. Iako ih je mučila gramatikom i pravopisom hrvatskog jezika, zapjevali su joj pjesmu Slavonskih lola: Voljeli smo jednom jako u životu svom, jednu Bijelić, Mirjanu, profu hrvatskog. Profesorici biologije, za koju su se uvijek pitali što je tako ozbiljna, otpjevali su pjemu Toše Proeskog i poručili: Volim osmijeh tvoj, i nosi ga uvijek, smij se i samo petice piši zauvijek! Za ljubav profesorici Danijeli Huljenić Pugar odlučili su pjesmu otpjevati na engleskom jeziku, no s ruskim naglaskom. Iako su im visine predstavljale mali problem, pjesme My heart will go on te I will always love you ispale su savršeno. Zatim je uslijedila pjesma za profesora Davora Štibrića koji je stalno na biciklu i koji ih uvijek vodi na igralište kada je vani plus 40. Zapjevali su pjesmu Danijela Popovića kojoj su malo promijenili tekst: Ma daj skini levisice i obuj čiste tenisice, trčat ćemo sve do zore dok nas noge ne zabole. Za kraj profesoru geografije Robertu Haimu posvetili su pjesmu Daleke obale: Od Jadranskog mora do slavonskih gora sve sam ja morao znat, i nisam znao da tebe ne znam ja dok me nije slijepa karta ranila. Potom su se od svih učenika oprostili pjesmom Plavog orkestra Bolje biti pijan nego star i obećali da će svoju Bucu čekati kraj kriške gimnazije. Otplesali su i Quadrillu koju su naporno vježbali tijekom cijele školske godine.

Riječi zahvale, u ime svih profesora, uputila je profesorica Sanja Njari te im zaželjela puno sreće i uspjeha u nastavku njihova obrazovanja. Ovim su programom, i ponašanjem, maturanti pokazali da mogu biti na ponos svoje razrednice Dubravke Horvatić, ali i svih profesora škole. Želimo im puno uspjeha na Državnoj maturi i sve najbolje odsrca.

Tekst: Danijela Huljenić, prof.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Iva Ipšin   datum: 26. 5. 2017.
Ponude izleta

Finan. izvješća i dok.

Za maturante
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka

Korisni linkovi
Za učenike i profesore


carnet
Novosti i press kutak :: Novosti :: Vijesti
07.12.2018. 15:30
Održan Strateški forum o digitalnom sazrijevanju škola
U organizaciji Hrvatske akademske i istraživačke mreže – CARNET i Ministarstva znanosti i obrazovanja, održan je Strateški forum pod nazivom "Digitalno sazrijevanje škola". Na Forumu su uz pomoćnicu ministrice znanosti i obrazovanja, prof. Lidiju Kralj sudjelovali i Ádám Horváth iz mađarskog Centra za digitalnu pedagogiju i metodologiju i Borut Čampelj iz Ministarstva obrazovanja, znanosti i sporta u Sloveniji.

04.12.2018. 09:01
Najava: Strateški forum "Digitalno sazrijevanje škola"
Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNET u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja organizira Strateški forum pod nazivom "Digitalno sazrijevanje škola", koji će se održati u srijedu, 5. prosinca 2018. godine s početkom u 15 sati u prostorijama Ministarstva znanosti i obrazovanja. 

preskoči na navigaciju