preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Raspored sati
Raspored zvona

Vijesti

Međunarodni skup dječjih autora i Dan izumitelja

U četvrtak, 8.11.2018. u našoj Školi obilježili smo dva događaja. U školskoj knjižnici održan je VII. međunarodni skup dječjih autora. Ove godine prisustvovali su Hrvoje Kovačević, Božidar Prosenjak i Jadranko Bitnec. Tema ovogodišnjeg skupa bila je „Je li današnja dječja književnost dovoljno zanimljiva djeci, roditeljima, nastavnicima?“ Raspravu o ovoj aktualnoj temi te iskustva i razne doživljaje pisaca, učenici su slušali s velikom pozornošću.


Našu su Školu povodom Dana izumitelja posjetili učenici 3.c razreda iz Križa. Pod vodstvom profesorica Manuele Kušec i Danijele Huljenić -Pugar održali su zanimljivo predavanje o poznatim izumiteljima. Jan Marinić, Inga Herbst, Lara Jareš, Paulina Martić i Anamarija Prebeg govorili su o Loiusu Brailleu i Braillovom pismu. Blanka Škvorc, Irina Škovorc, Mihaela Gašparec, Veronika Treppo i Karlo Andlar predstavili su Alexandera Grahama Bella i njegov telefon. Učenici su izradili primjerak prvog telefona. Petra Legin, Karla Kerhač, Mia Rogić i Barbara Halaček pričale su o Salvinu D'Armanteu, izumitelju naočala. Lucija Pavličević, Lara Šipić, Tea Grden i Ines Pribolšan predstavile su hrvatskog izumitelja Ivana Vučetića koji je otkrio neponovljivost svakog otiska i usustavio metodu identifikacije pomoću otiska prsta – daktiloskopiju. Učenice su demonstirale kako uzeti otisak prsta pomoću grafita, selotejpa i papira. Predavanje je bilo zanimljivo i poučno. Učenici su istaknuli kako je priprema i izrada maketa bila zahtjevna, ali u isto vrijeme i  vrlo zabavna.

S radošću očekujemo novo predavanje dogodine!  Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Iva Ipšin   datum: 16. 11. 2018.
Ponude izleta

Finan. izvješća i dok.

Za maturante
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka

Korisni linkovi
Za učenike i profesore


carnet
Novosti i press kutak :: Novosti :: Vijesti
07.12.2018. 15:30
Održan Strateški forum o digitalnom sazrijevanju škola
U organizaciji Hrvatske akademske i istraživačke mreže – CARNET i Ministarstva znanosti i obrazovanja, održan je Strateški forum pod nazivom "Digitalno sazrijevanje škola". Na Forumu su uz pomoćnicu ministrice znanosti i obrazovanja, prof. Lidiju Kralj sudjelovali i Ádám Horváth iz mađarskog Centra za digitalnu pedagogiju i metodologiju i Borut Čampelj iz Ministarstva obrazovanja, znanosti i sporta u Sloveniji.

04.12.2018. 09:01
Najava: Strateški forum "Digitalno sazrijevanje škola"
Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNET u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja organizira Strateški forum pod nazivom "Digitalno sazrijevanje škola", koji će se održati u srijedu, 5. prosinca 2018. godine s početkom u 15 sati u prostorijama Ministarstva znanosti i obrazovanja. 

preskoči na navigaciju