preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Raspored sati
Raspored zvona

Dokumenti
Vijesti

Međunarodna multilateralna razmjena

Učenica naše škole Josipa Mitrović (3.b) izabrana je s još troje mladih iz Republike Hrvatske sudjelovati na međunarodnoj multilateralnoj razmjeni u organizaciji Agencije za mobilnost i programe Europske unije (AMPEU) koja će se održati u Austriji. 


Čestitamo Josipi na velikom uspjehu!


Agencija za mobilnost i programe Europske unije (AMPEU) javna je ustanova koja provodi i promovira programe Europske unije u području obrazovanja, znanosti i mladih.

Program AMPEU-a „Mladi na djelu“ namijenjen je mladima i organizacijama aktivnim u radu s mladima u razdoblju od 2007. do 2013. godine. Glavnu riječ u osmišljavanju i provođenju projekata imaju upravo mladi. Odrasli su ovdje prisutni samo kao podrška. Ključna riječ je neformalno učenje, što znači da se ono odvija na ležeran način, uz zabavu, druženje, volontiranje i razmjenu iskustava.

Ciljevi programa „Mladi na djelu“ su sljedeći:

-      promicanje aktivnog građanstva mladih a posebno njihovog europskog građanstva

-      razvijanje solidarnosti i promicanje tolerancije među mladima, a posebno njegovanje društvene kohezije u Europskoj uniji

-      poticanje uzajamnog razumijevanja među mladima iz različitih zemalja

-      razvijanje kvalitetnih sustava potpore aktivnostima mladih i mogućnostima organizacijama civilnog društva na polju mladih

-      promicanje europske suradnje u polju mladih.

U okviru europskog projekta „Mladi na djelu“ je projekt „Back to the roots“ („Povratak korijenima“) na kojem će Josipa Mitrović sudjelovati.

Više o programu razmjene na Internet stranici:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.469166633153304.1073741825.116195308450440&type=1

 

Aleksandra Toth, prof.


Izvor: Aleksandra Toth

Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Iva Ipšin   datum: 20. 5. 2013.
Ponude izleta

Finan. izvješća i dok.

Za maturante
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka

Korisni linkovi
Za učenike i profesore


carnet
Novosti i press kutak :: Novosti :: Vijesti
21.12.2018. 12:24
Potpisan Sporazum o suradnji između CARNET-a i Inovacijskog centra Nikola Tesla
U četvrtak, 20. prosinca 2018. godine potpisan je Sporazum o suradnji između CARNET-a i Inovacijskog centra Nikola Tesla (ICENT).  

07.12.2018. 15:30
Održan Strateški forum o digitalnom sazrijevanju škola
U organizaciji Hrvatske akademske i istraživačke mreže – CARNET i Ministarstva znanosti i obrazovanja, održan je Strateški forum pod nazivom "Digitalno sazrijevanje škola". Na Forumu su uz pomoćnicu ministrice znanosti i obrazovanja, prof. Lidiju Kralj sudjelovali i Ádám Horváth iz mađarskog Centra za digitalnu pedagogiju i metodologiju i Borut Čampelj iz Ministarstva obrazovanja, znanosti i sporta u Sloveniji.

preskoči na navigaciju