preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Raspored sati
Raspored zvona

Galerija L

GALERIJA L

 

novo središte kulturnih događanja u  našoj školi

 

naša

galerija   L

postoji

da bi svim učenicima, djelatnicima i

posjetiteljima s.š. ivan švear

u ivanić-gradu

omogućila susret s

likovnim doživljajem

svijeta u kojem živimo,

o kojem razmišljamo

i o kojem maštamo,

viđenim unutarnjim očima

i stvorenim rukom

nadarenih pojedinaca –

mlađih i starijih,

bez obzira na stupanj formalnog obrazovanja,

ako odluče

taj svoj doživljaj

podijeliti sa svima

koji ga žele

primiti na dar.

jer svaka je izložba

dar od srca.

U sklopu novog uređenja škole važan smo dio namijenili vizualnom dojmu koji ostavlja unutrašnjost prostora u kojem se susrećemo gotovo svakodnevno, kroz čitavu školsku godinu.

 Obojili smo zidove i vrata, odabravši boje koje potiču kreativnost i stvaraju dobro raspoloženje: bijelu, crvenu i žutu. Iste boje prevladavaju i na oslikanim zidovima, kojima je mlada kolegica, prof. Marijana Džepina, vrlo lijepo dopunila ukupni ugođaj prostora škole. Dojam koji ostavlja novo uređena škola želimo što dulje očuvati, stoga smo predvidjeli na zidovima u hodnicima škole posebne ''kutiće za grafite'', površine prekrivene jednostavnim ''pak-papirom'', namijenjene svima koji osjećaju silnu potrebu za pisanjem, šaranjem, crtanjem i.t.d. po zidovima. Primjećujemo da su učenici dobro prihvatili inovaciju i zahvaljujemo svima koji se skupa s nama trude da bi naša škola i dalje ostala lijepa i uredna.

 

Kako u Ivanić Gradu nemamo puno likovnih događanja, a predmet likovna umjetnost predaje se samo u sklopu programa opće gimnazije, odlučili smo u novoj školskoj godini u prostoru škole otvoriti i kutić, namijenjen izravnom susretu s likovnim stvaralaštvom naših učenika i djelatnika naše škole. Tako je stvorena ideja o otvaranju male galerije na katu naše škole, na potezu od zbornice do učionice br.10. Kako je to prostor u obliku slova L, nazvali smo je jednostavno Galerija L, no, pošto se nalazi u školi, i sama se oznaka L koja podsjeća na oznaku auto škole, dobro uklapa u oznaku naše osnovne djelatnosti – učenja. Galeriju L i prvu izložbu iz ovogodišnjeg programa otvorit ćemo u petak, 14. rujna 2007. godine u 13.00 sati, likovnim djelima Vjekoslava Skrbina, prof. glazbene umjetnosti u gimnazijskim razredima S.Š. Ivan Švear. Prof. Skrbin predstavit će nam se ciklusom slika pod naslovom U POTRAZI ZA ZVUKOM ORGULJA, a o slikama će – uz samog autora, progovoriti i Vida Pust Škrgulja, prof. likovne umjetnosti u gimnazijskim razredima naše škole.

 

Vjerujemo da ćete u susretima s likovnim djelima na izložbama naše male Galerije L obogatiti svoj život novim iskustvima i pogledima te da ćete prostor galerije te izložena djela čuvati kao vrijedan dio naše kulturne baštine.

 

Sve učenike i djelatnici škole koji bi željeli svoje likovno stvaralaštvo (slikanje, crtanje, grafika, kiparstvo, modeliranje, fotografija, oblikovanje nakita, tekstila i drugih predmeta i.t.d.)   predstaviti javnosti u Galeriji L, neka se jave svojim razrednicima ili, izravno, prof. Škrgulja ili prof. Džepina.

 

I ne zaboravite – stvaranje je izvrstan način oslobađanja od najraznovrsnijih problema i tjeskoba, način otkrivanja i razvijanja vlastitih sposobnosti te, mogućnost upoznavanja drugih ljudi sličnih nama. Stoga – stvarajmo s Galerijom L i otvarajmo nove dimenzije prostora naše škole!

 

Voditelj projekta

Vida Pust Škrgulja, prof

vijestiPonude izleta
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka

Finan. izvješća i dok.
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka

Za maturante
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka

Korisni linkovi
Za učenike i profesore


carnet
CARNET
08.11.2019. 16:39
Završila 21. CARNET-ova konferencija za korisnike CUC 2019
Pod sloganom ,,Na granici mogućega", u Šibeniku je u petak zatvorena 21. CARNET-ova konferencija za korisnike – CUC 2019. U tri dana trajanja, predstavljene su brojne inovativne primjene informacijsko-komunikacijske tehnologije ... The post Završila 21. CARNET-ova konferencija za korisnike CUC 2019 appeared first on CARNET .

07.11.2019. 17:02
INFO Najava radova – HT – 12.11.2019. 23:00h – 13.11.2019. 03:00h
Postovani, CARNET NOC je zaprimio obavijest o radovima u mrezi Hrvatskog telekoma, koji ce se odrzati od 12.11.2019. u 23:00 do 13.11.2019. u 03:00 sati. Vrijeme trajanja radova je do ... The post INFO Najava radova – HT – 12.11.2019. 23:00h – 13.11.2019. 03:00h appeared first on CARNET .

preskoči na navigaciju