preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Raspored zvona

CISCO akademija

PROGRAM

Nastavni program Cisco akademije mrežnih tehnologija je dizajniran s namjerom da polaznike nauči znanja i vještine potrebne za dizajniranje, izgradnju i održavanje manjih i srednje velikih računalnih mreža. Naučena znanja omogućavaju polaznicima da se lakše zaposle odnosno da lakše nastave školovanje u području računalnih mreža. Polaznici mogu samostalno učiti i sami izabrati brzinu rada. Uloga predavača je više uloga mentora koji prati i pomaže polaznicima u svladavanju gradiva.
U razdoblju od 1997. do danas, kroz edukativni program Cisco akademije mrežnih tehnologija prošlo je više od 600.000 ljudi u preko 160 zemalja. Toliki odaziv upravo možemo zahvaliti visokoj kvaliteti programa, koji je organiziran u više modela: online učenje te ispiti, kontinuirano praćenje kvalitete, "uradi-sam" laboratorijske vježbe, te interaktivni alati.
Program je namijenjen učenicima srednjih škola, studentima veleučilišta i sveučilišta, te drugim osobama starijim od 16 godina zainteresiranim za mrežne tehnologije,a koncipiran je tako da ga mogu pohađati i osobe koje su apsolutni početnici u materiji.

 

IZVOĐENJE NASTAVE


Program Cisco akademije mrežnih tehnologija obuhvaća 280 sati, organiziranih u 4 modula po 70 sati. Nastavni program sadrži dosta praktičnog rada, a izvodi se na mrežnoj komunikacijskoj opremi i osobnim računalima. Okosnicu teorijskog dijela čini multimedijalni nastavni materijal dostupan polaznicima putem Interneta. Posebna prednost takvog oblika nastave jest prilagodljivost polaznicima različitih razina predznanja, dinamike i stilova učenja. Prema procjeni, polaznicima je za završetak programa potrebno od 6 mjeseci do 2 godine. Sav nastavni materijal je na engleskom jeziku, dok se laboratorijske vježbe i konzultacije odvijaju na hrvatskom jeziku. Tokom pojedinih modula polažu se ispiti kojim se provjerava napredak polaznika. Svi ispiti su na engleskom jeziku i polažu se putem računala. Poslužitelj za polaganje ispita je smješten u tvrtki Cisco Systems, a predavači u Lokalnim Cisco akademijama mogu kontrolirati napredak polaznika.

 

Program Akademije je organiziran tako da se izvodi oko 40% vremena na teorijskim predavanjima, dok se oko 60% programa izvodi u računarskom laboratoriju na samoj opremi. Iako je cijeli program baziran na opremi tvrtke Cisco, samo oko 20% svih predavanja i materijala je usko vezano uz opremu ovog renomiranog proizvođača, dok se oko 80% materijala odnosi općenito na mrežne tehnologije.
CARNet kao Regionalna CISCO akademija u Hrvatskoj podržava nekoliko popularnih CISCO programa:
CCNA (Cisco Certified Network Associate)
CCNP(Cisco Certified Network Professional)
IT EssentialsPonude izleta

Finan. izvješća i dok.

Za maturante
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka

Korisni linkovi
Za učenike i profesore


carnet
Novosti i press kutak :: Novosti :: Vijesti
20.04.2018. 13:17
Objavljen Priručnik za primjenu i izradu e-Škole scenarija poučavanja
Osposobljavanje nastavnika i sustavna edukacija za korištenje tehnologije u obrazovanju jedan je od najvažnijih zadataka pilot projekta "e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola" kojeg provodi Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNET.

18.04.2018. 13:36
CARNET uživo prenosi predavanje o medijskoj pismenosti i lažnim vijestima
Predavanje i radionicu pod nazivom “Zašto je važna (novo)medijska pismenost: primjer lažnih vijesti”, koja se u četvrtak, 19. travnja 2018. godine, od 11 sati i 25 minuta održava u Osijeku, može se uživo pratiti na CARNET-ovoj platformi Meduza.

preskoči na navigaciju