2020-09-05 08:54:39

UPUTE ZA RODITELJE

Sukladno Uputama za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 vezano za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2020./2021. (24.8.2020.g.) i Modelima i preporukama za provedbu nastave u 2020./2021. (29.8.2020.g.) molimo roditelje:

da ne dolaze u pratnji učenika ako imaju simptome zarazne bolesti (npr. povišena tjelesna temperatura, kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa, grlobolja, proljev, povraćanje), ako im je izrečena mjera samoizolacije ili ako imaju saznanja da su zaraženi s COVID-19, da ne dovode učenika u ustanovu ukoliko: ima simptome zarazne bolesti (npr. povišena tjelesna temperatura, kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa, grlobolja, proljev, povraćanje) ima izrečenu mjeru samoizolacije imaju saznanja da je zaraženo s COVID-19.

Postupanje u slučaju sumnje na zarazu

Kod pojave navedenih znakova bolesti učenik ostaje kod kuće, javlja se najprije telefonom izabranom liječniku obiteljske medicine, odnosno pedijatru koji odlučuje o testiranju prema liječničkoj indikaciji. O navedenom roditelj telefonom obavještava školu.

Ako se znakovi bolesti jave tijekom boravka u školi, učenika će se izolirati u prikladnoj prostoriji do dolaska roditelja.

Učenici s kroničnim bolestima

Za svakog izrazito vulnerabilnog/osjetljivog učenika ili učenika koja dijeli kućanstvo s izrazito vulnerabilnom osobom, potrebno je pojedinačno razmotriti situaciju i procijeniti treba li učenik dolaziti u školu uzimajući u obzir aktualnu epidemiološku situaciju. Odluku o tome donosi liječnik primarne zdravstvene zaštite kao i o eventualnim drugim posebnim mjerama zaštite poput nošenja maske i sl. (pedijatar, liječnik obiteljske medicine, te za učenike kod izostanaka duljih od mjesec dana liječnik školske medicine).

Molimo roditelje da se savjetuju s liječnicima vezano za dolazak vulnerabilnih/osjetljivih učenika u školu i da nas o tome pravovremeno obavijeste kako bi se organizirala online nastava.

 

Roditeljski sastanci održavat će se online ili u dvorišnom prostoru škole, poštujući epidemiološke preporuke. Roditelji ne ulaze u prostor škole, osim u iznimnim situacijama i uz prethodnu najavu.


Srednja škola Ivan Švear Ivanić Grad