2020-10-22 15:19:32

Nacionalni projekt „MAMA, BUDI ZDRAVA – Ružičasti listopad“ 2020.

S ciljem promicanja Nacionalnih programa za rano otkrivanje raka i poticanja žena na brigu o zdravlju, Udruga SVE za NJU osmislila je projekt „Mama budi zdrava - Ružičasti listopad“ i provela ga prvi put 2017. godine. Sljedeće godine pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja i uz podršku Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo projekt je proveden u svim županijama u ukupno 28 obrazovnih ustanova, a 2019. g. u 31 školi. 

Naša škola i ove je godine sudjelovala u projektu tako da su svi razredni odjeli, njih 39, tijekom listopada, jedan sat razrednika posvetili temi zdravlja i razgovoru o važnosti ranih preventivnih pregleda, zbog prevencije zloćudnih bolesti kod žena.

Djeca mogu imati pozitivan utjecaj na roditelje te potaknuti njihovo odgovornije ponašanje. Sudjelovanjem u ovom projektu i provođenjem aktivnosti na satu razrednika, potaknuli smo učenike da sudjeluju u prenošenju preventivnih i edukativnih poruka majkama i drugim ženskim članovima obitelji kako bi ih potakli na redovitije kontrolne preglede.

Svi učenici naše škole dobili su letak u kojem se žene pozivaju na brigu o zdravlju i promiču Nacionalni programi ranog otkrivanja raka.

Osim navedenog, učenici 3.d razreda usmjerenja ekonomist, sudjelovali su u snimanju kratkog video-clipa kojim su također obilježili „Ružičasti listopad“ i prenijeli važnu poruku majkama „Mama, budi zdrava“!

Zahvaljujemo FVD  Lumiere koja je ponovno odradila odličan posao!


Srednja škola Ivan Švear Ivanić Grad