2020-12-10 17:41:35

Međunarodni dan osoba s invaliditetom, 3. prosinca

Međunarodni dan osoba s invaliditetom obilježava se u cilju poboljšanja kvalitete života osoba s invaliditetom kroz poticanje suradnje i stvaranje partnerstva među postojećim udruženjima osoba s invaliditetom. Tako se ublažavaju posljedice socijalne isključenosti, ali i senzibilizira javnost na prisutnost osoba s invaliditetom u zajednici i probleme s kojima se svakodnevno susreću, ali s naglaskom na mogućnosti kojima raspolažu. 

Osobe s invaliditetom su osobe koje imaju dugotrajna tjelesna, mentalna, intelektualna ili osjetilna oštećenja, koja u međudjelovanju s različitim preprekama mogu sprječavati njihovo puno i učinkovito sudjelovanje u društvu na ravnopravnoj osnovi s drugima. Stoga je važno „staviti se u cipele“ onih koji trajno ili povremeno trebaju našu pomoć kako bismo ih bolje razumjeli i shvatili nužnost prilagodbi osobama s invaliditetom.

Naša se Škola svake godine, tradicionalno, uključuje u Božićno darivanje članova Udruge MALI PRINC iz Ivanić –Grada, udruge koja brine o djeci i osobama s invaliditetom. Ove godine, zbog epidemiološke situacije, darivanje članova Udruge nismo u mogućnosti realizirati kao do sada, stoga je Škola, u ime svih zaposlenika i učenika,  pripremila dva paketa slatkih proizvoda za sve članove Udruge, kako bi im nadolazeće blagdane učinili ljepšim i izmamili osmijeh na lica.

Pružajući ruku, darujući osmijeh, malim stvarima – činimo svijet većim i boljim!


Srednja škola Ivan Švear Ivanić Grad