2021-05-10 19:09:20

ANTUN VUJEVIĆ OSIGURAO NASTUP NA EUROPSKOM PRVENSTVU U FINSKOM TAMPEREU SREDINOM KOLOVOZA

Ovog vikenda, 8. i 9. svibnja 2021., u Samoboru održano je Prvenstvo Hrvatske u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore u borbama. Na natjecanju je nastupilo 300 natjecatelja, 53 kluba iz Hrvatske. Prvenstvo je ujedno bilo i izborni turnir za nastup na Europskom prvenstvu u Finskoj tijekom kolovoza 2021.

 

Antun Vujević odličnim nastupom u kategoriji mlađih seniora borbe -75 kg s 3 pobjede osvaja 1. mjesto te put u Finsku. U istoj kategoriji, u drugom dijelu ždrijeba, Jakov Rukavina s dvije pobjede plasira se u finale, u finalnoj klupskoj borbi Jakov gubi od klupskog kolege Antuna Vujevića te osvaja titulu viceprvaka Hrvatske, odnosno 2. mjesto.

Ema Zetica u kategoriji mlađih seniorki borbe -50 kg u prvom kolu je slobodna, u drugom kolu pobjeđuje predstavnicu iz Velike Gorice te se plasira u finale. U finalnoj borbi Ema gubi tijesnim rezultatom 3:2, preokretom u zadnjim sekundama te osvaja 2. mjesto, odnosno titulu viceprvakinje.

Također su nastupili Ivan Huzanić i Mia Zetica, no nisu se uspjeli popeti na postolje.

Izrazito smo ponosni na naše učenike! Želimo puno sreće Antunu na Europskom prvenstvu u Finskoj sredinom kolovoza te puno uspjeha svim našim karatistima.


Srednja škola Ivan Švear Ivanić Grad