preskoči na sadržaj
Projekti

„BITI SVOJ – Biti u ravnoteži u virtualnom i medijskom okruženju“

Ove školske godine ostvarili smo suradnju s Edukacijsko-rehabilitacijskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu u vidu provedbe projekta „BITI SVOJ – Biti u ravnoteži u virtualnom i medijskom okruženju“. Projekt je svojim općim ciljem usmjeren izgradnji zdrave slike o sebi srednjoškolaca u virtualnom medijskom prostoru te osnaživanju njihovih socijalno-emocionalnih kompetencija kao ključnih u kontekstu modernoga doba. 

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Ipšin  datum: 1. 12. 2022. 06:35

Suradnja dva projekta

Suradnja projekata Drvokod i Stara zanimanja u novom ruhu promiče zajedništvo škole te ekološke vrijednosti i održivi razvoj kroz primjenu informacijsko-komunikacijskih vještina korištenjem suvremenih tehnologija.

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Ipšin  datum: 8. 9. 2022. 14:04

O projektima u emisiji Djeca i mladi na radiju Obiteljskog radija Ivanić

17. lipnja 2022. godine u emisiji "Djeca i mladi na radiju" Obiteljskog radija Ivanić sudjelovala je ravnateljica Josipa Ilić koja je predstavila projekte u kojima naša Škola sudjeluje i osvrnula se na provedene projekte. U drugom dijelu emisije nastavnica Iva Ipšin koja je član školskog promotivnog tima pobliže je opisala projekt RCK Industrija 4.0 u kojem Škola sudjeluje kao partnerska škola. 

Emisiju možete poslušati na poveznici.

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Ipšin  datum: 21. 6. 2022. 14:32

Pronađi svoj sveMIR

U okviru projekta „Pronađi svoj sveMIR“, odobrenog od strane Središnjeg državnog ureda za demografiju i  mlade,  u našoj su se školi provele radionice za učenike usmjerene jačanju vršnjačke podrške protiv nasilja među mladima i poticanju na aktivno zalaganje za nenasilno rješavanje sukoba.

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Ipšin  datum: 15. 6. 2022. 13:24

USPJEŠNO ZAVRŠEN PROJEKT prijevoda izabranih izraza prehrambene robe na engleski jezik

Projekt “Hrvatsko-engleski rječnik prehrambene robe” s  4.i razredom (komercijalisti) vodile su  profesorice Gordana Celinić Haramustek i Marijana Puljar.

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Ipšin  datum: 25. 5. 2022. 20:44

OBILJEŽAVANJE DANA EUROPE I EUROPSKE GODINE MLADIH

9. 5. je Dan Europe, a 2022. godina Europska godina mladih. Obilježili smo ih u našoj školi, a kako drukčije nego uz Erasmus+ projekt “PRAKSA bez granica”.  

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Ipšin  datum: 11. 5. 2022. 13:26

Projekt The Talk i mRAK

Ove godine ponovno smo se uključili u projekt The Talk  koji educira mlade o svim načinima zaštite spolnog zdravlja, ali i o biologiji našeg reproduktivnog sustava, njegovoj građi, zaštiti i planiranju potomstva. Svi prvi razredi sudjelovali su u online radionicama koje su trajale 1 školski sat, a provodili su je studenti medicine koji su za tu svrhu prošli posebnu edukaciju.

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Ipšin  datum: 2. 5. 2022. 15:02

PRVA ŠVEAROVA MOBILNOST

Od subote, 26. 2. 2022. do nedjelje 13. 3. 2022. (16 dana) trajala je prva mobilnost učenika naše škole. Mobilnost se održala u sklopu Erasmus + projekta “Praksa bez granica” koja je uključila 32 učenika i 2 nastavnika u pratnji.

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Ipšin  datum: 20. 3. 2022. 18:37

ODOBREN PROJEKT “Ne pušim - 3D printam”

Ministarstvo znanosti i obrazovanja nam je odobrilo projekt “Ne pušim - 3D printam”. Projekt “Ne pušim - 3D printam“ preventivni je program koji provodimo tijekom školske godine 2021./2022. 

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Ipšin  datum: 12. 3. 2022. 08:49

STARA ZANIMANJA U NOVOM RUHU

U prosincu 2021. Ministarstvo znanosti i obrazovanja odobrilo nam je projekt „Stara zanimanja u novom ruhu“ te financijski potpomoglo realizaciju istoimene izvannastavne aktivnosti. Dobivenim sredstvima nabavljen je stroj za vezenje, CNC stroj i laser za graviranje.

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Ipšin  datum: 22. 2. 2022. 09:30

SŠ Ivan Švear Ivanić Grad, u konkurenciji od više od 250 prijavljenih škola, odabrana za sudjelovanje u projektu „Škola budućnosti“!

Nova godina započela je fantastičnom viješću da je naša Škola, kao jedna od samo tri srednje škole iz Zagrebačke županije, odabrana za sudjelovanje u novoj sezoni projekta „Škola budućnosti“, ULAZ U SVIJET AI CHATBOTOVA, koji su pokrenule tvrtke STEMI i Infobip.

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Ipšin  datum: 12. 1. 2022. 18:38

Projekt „Sveto i svjetovno“

Učenici naše Škole izdvojene lokacije Križ zajedno s komercijalistima (3.i i 4.i) iz Ivanić-Grada nastavljaju dalje s projektom „Sveto i svjetovno”. 

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Ipšin  datum: 27. 12. 2021. 08:45

Projekt "Memory - igra za sve" - neprehrambena roba

Projekt "Memory - igra za sve" - neprehrambena roba, iz predmeta Poznavanje robe s 4.i razredom (komercijalisti) vodile su profesorice Gordana Celinić Haramustek i Marijana Puljar.

Cilj aktivnosti je bio razvijanje kritičkog mišljenja, hrvatskog i engleskog jezika, komunikacijskih vještina, socijalne i emocionalne inteligencije, mašte i kreativnosti te kvalitetno i zabavno provedenog zajedničkog vremena.

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Ipšin  datum: 20. 12. 2021. 22:43

Projekt Crocus

Naša škola i ove školske godine nastavlja s provođenjem projekta „Crocus“. Tako su učenici 1.a razreda zasadili novu pošiljku lukovica žutih šafrana u spomen na 1,5 milijun stradale djece tijekom vlasti nacističke Njemačke.

Unutar projekta, pod mentorstvom profesorice Ivane Mrazović,  održana je i radionica o toleranciji povodom Međunarodnog dana tolerancije koji se obilježava 16. studenog.

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Ipšin  datum: 16. 11. 2021. 14:04

Projekt Šafran

Učenici naše škole 1.C, 2.C, 3.C i 4.C uz vodstvo profesorica Nikoline Kucelj Tkalčić i Dubravke Horvatić sudjeluju u Projektu Šafran. Zasadili smo 53 lukovice šafrana. Svaka lukovica simbolizira jednog učenika Izdvojene lokacije Križ.

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Ipšin  datum: 14. 11. 2021. 13:37

Projekt "Sakupljanje starih baterija"

Od ove godine naša škola u suradnji s tvrtkom Friš sudjeluje u projektu “Skupljanje starih baterija” pod vodstvom profesora Krešimira Skupnjaka. Mnoge stare baterije i akumulatori u sebi sadrže teške metale kao što su olovo, kadmij ili živa koji, koliko su korisni, toliko su i štetni. Iz oštećenih kućišta starih baterija može doći do istjecanja opasnih tvari i teških metala u vodu i okoliš čime se ozbiljno ugrožava priroda te zdravlje ljudi i životinja.

Pozivamo sve učenike i njihove roditelje da odvoje stare baterije od ostalog otpada u kućanstvu i donesu ih u školu.

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Ipšin  datum: 29. 9. 2021. 10:50

Regionalni centar kompetentnosti u strukovnom obrazovanju u strojarstvu – Industrija 4.0

Srednja škola Ivan Švear Ivanić Grad sudjeluje kao škola partner u provedbi projekta Regionalni centar kompetentnosti u strukovnom obrazovanju u strojarstvu –Industrija 4.0.

Dana 3. srpnja 2020. ravnatelj Srednje strukovne škole Velika Gorica, Miroslav Antolčić potpisao je ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za provedbu projekta Regionalni centar kompetentnosti u strukovnom obrazovanju u strojarstvu – Industrija 4.0 (UP.03.3.1.04.0001). U projekt je uključeno čak 15 partnera: Zagrebačka županija, Srednja strukovna škola iz Samobora, Srednja škola Dugo Selo, Zrakoplovna tehnička škola Rudolfa Perešina, Srednja škola Dragutina Stražimira, Srednja škola Ivan Švear Ivanić Grad, Srednja škola Ban Josip Jelačić, Srednja škola Vrbovec, Srednja škola Jastrebarsko, HZZ – Regionalni ured Zagreb, HOK- Obrtnička komora Zagreb, Fakultet strojarstva i brodogradnje, Alas-Info d.o.o., Teh-Cut d.o.o. i Obrtničko učilište.

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Ipšin  datum: 26. 4. 2021. 19:16

Konačna bodovna lista Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Ipšin  datum: 4. 12. 2020. 13:16

Privremena bodovna lista učenika prijavljenih na poziv za dostavu prijava za sudjelovanje u projektu Erasmus+ “PRAKSA bez granica” Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Ipšin  datum: 27. 11. 2020. 05:27

Poziv učenicima za dostavu prijave za sudjelovanje u projektu “PRAKSA bez granica” u sklopu programa ERASMUS+ Vijest ima dokument u privitku

Poziv se upućuje učenicima drugih razreda koji se obrazuju u programima industrijski mehaničar, elektromonter i elektromehaničar u školskoj godini 2020./2021., kao i učenicima trećih razreda koji se obrazuju u programu ekonomist u školskog godini 2020./2021.

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Ipšin  datum: 12. 10. 2020. 09:07

Tjedan cjeloživotnog učenja - Erasmus +, prilika za cjeloživotno učenje

Dana 29. rujna 2020. učenici 2.e i 3.d razreda bili su dio četrnaestog Tjedna cjeloživotnog učenja. Naglašena je važnost kontinuiteta promicanja cjeloživotnog učenja, učenici su upoznati sa svrhom cjeloživotnog učenja te upućeni na to da je upravo cjeloživotno učenje odgovor na izrazito dinamične promjene na tržištu rada.

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Ipšin  datum: 5. 10. 2020. 08:52

Erasmus+

Agencija za mobilnost i programe EU u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga za 2020. g. za program Erasmus+ - Ključna aktivnost 1 za područje strukovnog obrazovanja i osposobljavanja prihvatila je projekt “Praksa bez granica”, prvi projekt mobilnosti učenika naše Škole.

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Ipšin  datum: 28. 9. 2020. 08:32
 

preskoči na navigaciju